LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Αστυνομία και Εθνική Φρουρά διεξάγουν εντατικές έρευνες σε σχέση με την κλοπή 335 κιλών πλαστικής εκρηκτικής ύλης από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα, που έχει κλαπεί ποτέ, από την Εθνική Φρουρά.

Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Ε.Φ.,Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.
Το καθαρό βάρος της εκρηκτικής ύλης είναι 172 κιλά, είναι τύπου Τg 2 , ισπανικής κατασκευής και προέλευσης, διευκρίνισε με δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο ο Υπουργός Άμυνας.
Για εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν, και μάλιστα σε μία μονάδα υψηλού κινδύνου, που θα έπρεπε να ήταν πρότυπο ασφαλείας.

Οι ενέργειες των δραστών έλαβαν χώρα από το περασμένο Σάββατο, 17 Ιουλίου, που έγινε ο τελευταίος έλεγχος στην αποθήκη, όπου φυλάγονται τα εκρηκτικά υλικά, μέχρι χθες, οπότε και έγινε αντιληπτή η απώλειά τους. Εικάζεται ότι, κατά το διάστημα αυτό, η είσοδος των δραστών στο στρατόπεδο έγινε, αφού προηγουμένως παραβίασαν μέρος της περίφραξης του σημείου δίπλα από το χώρο αποθήκευσης και αφαίρεσαν τις κλειδαριές, αντικαθιστώντας τες με άλλες.

Πιθανολογείται ότι τα πυρομαχικά κατέληξαν σε άτομα του υποκόσμου και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου