LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2008

Στη σύλληψη του Διευθυντή της Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου και δύο ιδιωτών για εκβίαση, παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση προχώρησε η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου ,μετά από επιχείρηση του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων.
Οι ιδιοκτήτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου ότι προκειμένου να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του καταστήματος τους, μια πολιτικός μηχανικός, που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, απαίτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 2.500 Ευρώ και στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 1.500 Ευρώ.
Το ποσό θα κατέληγε μέσω τρίτου προσώπου στο νομίατρο-Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας, ο οποίος θα εξέδιδε θετική γνωμοδότηση για την καταλληλότητα του καταστήματος. Επισημαίνεται ότι από την αρχική αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας είχε συνταχθεί αρνητική γνωμοδότηση για το εν λόγω κατάστημα.
Το πρωί της Τετάρτης 09-06-2010 προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ (ως προκαταβολή), το οποίο οι ιδιοκτήτες του καταστήματος παρέδωσαν στην προαναφερόμενη πολιτικό μηχανικό στο γραφείο της και παρέλαβαν από αυτή φάκελο, που περιείχε εκτός των άλλων δικαιολογητικών και θετική γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου για το κατάστημά τους.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τη μηχανικό, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό.
Από την έρευνα στα αρχεία της Διεύθυνσης Υγείας και την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο (παρέμβαση - εντολή του Διευθυντή και χωρίς διενέργεια αυτοψίας) είχαν εκδοθεί θετικές γνωμοδοτήσεις για δεκαέξι (16) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ρεθύμνου κατά τα έτη 2008-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου