LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Οι δράστες πέτυχαν αυτό που φαινόταν απίθανο: Χτύπησαν σε μία περιοχή η οποία είναι η καλύτερα φυλασσόμενη στην Ελλάδα και εντός της οποίας εκτός από το γραφείο του υπουργού, στεγάζονται πολλές νευραλγικές υπηρεσίες, όπως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Η έκρηξη που στοίχισε την ανθρώπινη ζωή σημειώθηκε σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ακόμη μέσα σε αυτό εργαζόμενος.

Η βόμβα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είχε τυλιχθεί με επιμέλεια μέσα σε δέμα, το οποίο είχε ταχυδρομηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Προκαλεί απορίες και προβληματισμό πως έφθασε το δέμα με τον εκρηκτικό μηχανισμό μία ανάσα από το γραφείο του Υπουργού χωρίς να έχει ελεγχθεί το περιεχόμενό του και βεβαίως ποιός ήταν ο επιθυμητός παραλήπτης του, ο υπουργός ή κάποιος συνεργάτης του...

ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ?

Από δύο σημεία ελέγχου περνά κάποιος προκειμένου να επισκεφτεί το γραφείο του υπουργού και τους επιτελείς στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στη Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλοπούλου (πρώην Κατεχάκη).
Το πρώτο βρίσκεται στην εξωτερική είσοδο και φυλάσσεται από ειδικούς φρουρούς, αστυνομικούς και υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριώ. Το δεύτερο στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.
Ο επισκέπτης, δηλώνει στο πρώτο σημείο, τον εντός κτιρίου προορισμό του και αφού αφήσει την ταυτότητά του, παραλαμβάνει καρτελάκι εισόδου και κατευθύνεται προς την κεντρική είσοδο.
Στο σημείο αυτό οι επισκέπτες και τα αντικείμενα που διαθέτουν υποβάλλονται σε έλεγχο από το προσωπικό της φρουράς του υπουργείου.Οι τσάντες περνάνε από ειδικό μηχάνημα με ακτίνες που σαρώνουν τα πάντα ενώ το περιεχόμενό τους εμφανίζεται σε μία οθόνη, την οποία ελέγχει αρμόδιος αστυνομικός.
Οι επισκέπτες εν συνεχεία περνάνε από την αψίδα με τον ειδικό σαρωτή, ο οποίος ελέγχει για όπλα και μεταλλικά αντικείμενα.Μετά τους ελέγχους αυτούς, ο επισκέπτης ανεβαίνει τους ορόφους που βρίσκονται οι αξιωματούχοι που θέλει να επισκεφτεί: υπουργός (7ος), υφυπουργός (8ος) Αρχηγός (6ος), κλπ.
Εξω από τα γραφεία υπουργού, υφυπουργού και γενικού γραμματέα, καθώς και σε αυτά των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ , υπάρχουν σε κάθε περίπτωση αστυνομικοί.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Έχασα ένα πολύτιμο φίλο και έναν άξιο συνεργάτη. Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
Εκτιμάται ότι η βόμβα εξερράγη όταν ο υπασπιστής του υπουργού άνοιγε το δέμα. Πιθανολογείται επίσης ότι το δέμα προοριζόταν για τον κ. Χρυσοχοΐδη.Ο άτυχος αξιωματικός βρισκόταν μόνος στο γραφείο του, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από την έκρηξη.Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του, 20-25 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου