LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ε.Δ.Ε

Με κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση γίνεται προσπάθεια να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο έφθασε το δέμα - βόμβα στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στόχος είναι να εντοπιστεί το κενό ασφαλείας που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο αστυνομικό υποδιευθυντή.
Όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης ερευνάται αν υπήρξε κάποιο έλλειμμα ή αστοχία στο σύστημα ασφαλείας, ελέγχου και διαχείρισης της εισερχομένης αλληλογραφίας, ενώ τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν ήδη μεταφερθεί και ερευνώνται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Στις αρχικές τους εκτιμήσεις, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν πίσω από το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή ενδεχομένως ασύλληπτα μελη του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ δεν αποκλείεται να είναι και έργο της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στι πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, στη λεωφόρο Θηβών 54, στο Περιστέρι, στις 17 Φεβρουαρίου. Τότε, η βόμβα που είχε αφεθεί μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου του κτιρίου, ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό κουτί και αυτό μέσα σε πλαστική σακούλα, όπως και αυτή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου