LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κύκλωμα διοχέτευε συνθετικά ναρκωτικά

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και τέσσερις κάτοικοι της Ρόδου, εξαρθρώθηκε στο νησί από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
Πρόκειται για δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους, έναν υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών.............

 και έναν άνεργο, ηλικίας από 24 έως 34 ετών, οι οποίοι φέρονται να έφερναν ναρκωτικά και συγκεκριμένα αμφεταμίνη, από την Ινδία και την Κίνα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν στην Αγγλία, ενώ διερευνάται αν μέρος των ποσοτήτων αυτών διοχετεύονταν και στην «τοπική αγορά».
Ήδη από το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχουν κατασχεθεί συσκευασίες με συνολική ποσότητα 5,17 κιλά αμφεταμινών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι από το Πάσχα έχουν εισαχθεί και προωθηθεί περισσότερα από 80 κιλά της ναρκωτικής ουσίας σε συσκευασίες των τριών κιλών η καθεμία (συνολικά 27 πακέτα).
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα πακέτα έφθαναν στη Ρόδο μέσα σε δέματα, είτε με την εταιρεία που εργαζόταν ο ένας εκ των εμπλεκόμενων είτε με το ταχυδρομείο, πάντα όμως σε δέματα και με παραλήπτες ανύπαρκτα πρόσωπα. Έφεραν δε την ένδειξη «αντιοξειδωτική σκόνη» και στη συνέχεια στέλνονταν στην Αγγλία.
Tο «κουβάρι» της υπόθεση φέρεται να άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ΣΔΟΕ έλαβε την πληροφορία από τις σουηδικές τελωνειακές αρχές για τη δραστηριότητα κυκλώματος το οποίο και διακινούσε αμφεταμίνες μεταξύ Ινδίας, Κίνας, Αγγλίας και Σουηδίας.

Μετά την έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε το πακέτο με τα πέντε κιλά αμφεταμίνης στην Αθήνα και στη συνέχεια έγινε ελεγχόμενα, πλέον, η αποστολή του στη Ρόδο, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός. Στο νησί το παρέλαβε ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών, ο οποίος συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε ότι τη «δουλειά» την έκανε για τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου