LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

πύρινα μέτωπα

Δεκατέσσερα πύρινα μέτωπα παραμένουν σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, με κυριότερα αυτά στη Λευκίμμη Έβρου, όπου η φωτιά με διάμετρο 40 χιλιόμετρα απειλεί και το δασός της Δαδιάς, στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας και στο Κυλιόμενο Ζακύνθου.
Στο δυτικό μέτωπο του Έβρου σημειώθηκε αναζωπύρωση. Καλύτερη η εικόνα στην Πάπαρη Αρκαδίας...............


Κρίσιμες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών χαρακτήρισε τις επόμενες ώρες ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας μιλώντας το Σάββατο στο ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσόγκας, η πυροσβεστική περιμένει αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, με την πιο επικίνδυνη πυρκαγιά να είναι αυτή στον Έβρο.

«Είναι καλύτερη η εικόνα, έχει οριοθετηθεί η φωτιά, αλλά με ισχυρούς ανέμους εντάσεων 7 μποφόρ είναι δύσκολο να ελεγχθεί» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

Για την πυρκαγιά στο Σφηνάρι Χανίων δήλωσε ότι έχει μικρότερη περίμετρο.

Ο κ. Τσόγκας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηλεφωνούν στο νούμερο της πυροσβεστικής 199 σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται καπνούς.

Με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για την πυρκαγιά στη Λευκίμμη Έβρου. Η πυροσβεστική ανακρίνει και 39χρονο πατέρα 5 παιδιών, ως ύποπτο για πέντε εμπρησμούς στη Ναύπακτο.

Στην ταχεία Δορυφορική Χαρτογράφηση της πυρκαγιάς στον 'Eβρο προχωρά η γγ. Πολιτικής Προστασίας μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Safer.

Η γγ. Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γγ. Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

· Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

· Βοιωτίας και Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

· Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

· Λήμνου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

· Έβρου (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου