LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Λεωνίδα Κύρκο

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου καθώς και άνρθωποι του πνεύματος και της τέχνης, αποχαιρέτησαν το Λεωνίδα Κύρκο στο Α΄ Νεκροταφείο.

Στην πολιτική κηδεία, που ο ίδιος είχε ορίσει, είχε εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει ένας μόνον επικήδειος - αυτός του Φώτη Κουβέλη. Αποχαιρετώντας τον, ο ηγέτης της .........

Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε στη «φωτεινή, πολυεπίπεδη προσωπικότητα, που διακρινόταν από τη μαχητικότητα, την πολιτική οξυδέρκεια, την προσήνεια και τη δεινή ρητορική ικανότητα».

Ανατρέχοντας στη συμμετοχή του στους αγώνες της αριστεράς, στις φυλακίσεις και τις διώξεις του, ο κ. Κουβέλης ιδιαιτέρως υπογράμμισε την έμφαση που απέδιδε «στην επανάσταση στη σκέψη και τις πρακτικές του αριστερού κινήματος. Πίστευε στην Αριστερά των ανοιχτών οριζόντων, έβλεπε την πολιτική οραματικά και δημιουργικά, ήθελε η πολιτική της αριστεράς νά ΄ναι σύγχρονη, τολμηρή και συμφιλιωτική, εκρηκτική, ΝΑ ΄ναι αποστολή στην υπηρεσία του έθνους και των κοινωνικά αδύναμων».
«Οι αντιλήψεις που έσπειρε ο Λεωνίδας», σημείωσε ακόμη, μεταξύ άλλων, κ. Κουβέλης, «για την ανανέωση της σχέσης της αριστεράς με τη δημοκρατία, την ενωμένη Ευρώπη, τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη, την καταδίκη της ρητορικής πλειοδοσίας, την εγκατάλειψη των φανατισμών, την απόλυτη απόρριψη της βίας, τον πολιτικό πολιτισμό, εξακολουθούν να μην είναι δεδομένα στον τόπο μας. Ο ίδιος όμως είχε την απάντηση -"είναι οι εποχές άνυδρες και το χώμα ξερό" έλεγε και συμπλήρωνε: "έχουμε όμως τους σπόρους και θα συνεχίσουμε"».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου