LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ζητήθηκε συνδρομή από τον MIC

Τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας  ενεργοποίησε σήμερα το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη, κατόπιν αιτήματος του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διάθεση έξι αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης από το Μηχανισμό.
Το αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος οφείλεται στον υψηλό αριθμό πυρκαγιών.........

 που εκδηλώθηκαν σήμερα, μερικές από τις οποίες εξελίχθηκαν σε μεγάλα επεισόδια σε διάφορα σημεία της χώρας και στον δείκτη επικινδυνότητας με κατηγορία κινδύνου πολύ υψηλή (4) που προβλέπεται ότι θα διατηρηθεί και κατά τις επόμενες ημέρες σε πολλά γεωγραφικές περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (MIC) ζητήθηκαν τρία ζεύγη (modules) αεροσκαφών CL-415.
Μέχρι στιγμής, στο αίτημα έχουν ανταποκριθεί η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες διαθέτουν δύο (2) αεροσκάφη CL-415 έκαστη. Η προσφορά τους έχει γίνει ήδη δεκτή από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αυτή τη στιγμή δρομολογούνται οι διαδικασίες έλευσης των τεσσάρων (4) συνολικά αεροσκαφών. Τα δύο γαλλικά αεροσκάφη CL-415 αναμένεται να αφιχθούν αύριο το πρωί.
Παράλληλα, μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (MIC) στον οποίο συμμετείχαν η Ελλάδα και οι χώρες που μπορούν να διαθέσουν εναέρια μέσα (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία) εξετάσθηκαν οι περαιτέρω δυνατότητες κάλυψης του ελληνικού αιτήματος.



./.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου