LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Καμπάνες» σε εφοριακούς για το σκάνδαλο του ΦΠΑ

Ποινές κάθειρξης από πέντε έως 10 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις εφοριακούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 15 δισ. δραχμές.
Κάθειρξη 10 χρόνων επιβλήθηκε στην πρώην προϊσταμένη....................

 του τμήματος ΦΠΑ της Α' ΔΟΥ, ενώ σε οχτώ και πέντε χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα καταδικάστηκαν άλλοι δύο υπάλληλοι που διετέλεσαν διευθυντές της ίδιας εφορίας. Αντίθετα, άλλοι δύο υπάλληλοι του τμήματος ΦΠΑ που κάθισαν στο εδώλιο κρίθηκαν αθώοι. Ο 56χρονος επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές της κομπίνας, καθώς και άλλος ένας έμπορος, οι οποίοι κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε απιστία, καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Μάλιστα στον 56χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς προσκόμισε στο δικαστήριο τα υπομνήματα που έχει υποβάλει στη Δικαιοσύνη και με τα οποία καταγγέλλει κυκλώματα εφοριακών που ισχυρίζεται ότι δωροδοκούνταν. Οι καταγγελίες του ήδη ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές που ανέθεσαν την προκαταρκτική εξέταση σε ειδικούς οικονομικούς επιθεωρητές.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους 800.000.000 δραχμών την περίοδο από το Μάιο του 1998 έως και το Σεπτέμβριο του 2009. Οπως επισημάνθηκε, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η συγκεκριμένη εταιρία, που εμφανιζόταν ως εξαγωγική, όχι μόνον ήταν φάντασμα, αλλά δεν εμφάνιζε ούτε καν λογαριασμούς τηλεφώνου ή ηλεκτρικού ρεύματος! Μάλιστα η πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ της Α' ΔΟΥ κατά την απολογία της αποκάλυψε ότι οι μίζες «μοιράζονταν» σε προϊσταμένους της, επιθεωρητές, ακόμη και σε συνδικαλιστές.
«Βρέθηκα ανάμεσα σε μια αλυσίδα χωρίς να το καταλάβω. Είχα γίνει το πιόνι τους. Ο διευθυντής μού είπε: ''Θα φέρνεις τα χρήματα σ' εμάς και εμείς θα τα μοιράζουμε''», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία της η πρώην εφοριακός.


ANΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου