LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ -ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ


Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε ο Εισαγγελέας Εδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου.
Συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και του Σαραλιώτη για συνέργια στη πράξη του συναδέλφου του.




Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, πρόταση που αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο η προβλεπόμενη ποινή για τον κατηγορούμενο είναι η ισόβια κάθειρξη.
Οπως είπε ο κ. Λακαφώσης, το δικαστήριο δεν πρέπει να δεχθεί τους ισχυρισμούς του Κορκονέα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ούτε του προτέρου εντίμου βίου του κατηγορουμένου, αλλά και επίσης να μη δεχθεί τους ισχυρισμούς του περί ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο Κορκονέας επιχείρησε μετά την πράξη του, ενώπιον των αρχών, να συσκοτίσει τα πραγματικά περιστατικά, ενώ επανέλαβε ότι είπε ψέματα ως προς την ένταση των γεγονότων που προηγήθηκαν των πυροβολισμών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου