LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Γέμισε κάμπιες η Β’ Παθολογική του Νοσοκομείου

Αρον - άρον μεταφέρθηκαν χθες το πρωί οι ασθενείς από τη Β΄ Παθολογική Κλινική, καθώς όλοι οι χώροι της κλινικής γέμισαν από κάμπιες, ενώ παράλληλα υπήρξε φόβος ότι είχαν αναπτυχθεί… αποικίες, γεγονός που θα καθιστούσε ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αν δεν λαμβάνονταν δραστικά μέτρα.

Έτσι χθες το πρωί χρειάστηκε οι τριάντα περίπου ασθενείς να μεταφερθούν στη νέα πτέρυγα και ειδικότερα στον 3ο και 5ο όροφο, όπου βρίσκονται η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική και η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική.

Μόλις ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ασθενών η διοίκηση κάλεσε ειδικό συνεργείο απεντόμωσης προκειμένου να απολυμανθούν όλοι οι χώροι, ώστε να μπορέσει η Κλινική να λειτουργήσει μέσα στις επόμενες μέρες.
Σημειώνεται πως η Β΄ Παθολογική Κλινική έχει δυναμικότητα 40 κρεβάτια, αλλά μετά τη μεταφορά των κλινικών στη νέα πτέρυγα η Β΄ Παθολογική Κλινική έχει καταλάβει και χώρους της παλιάς Α΄ Παθολογικής.
Υπενθυμίζεται πως η εικόνα στη Β΄ Παθολογική είναι τριτοκοσμική, αφού χρονολογείται εδώ και πενήντα περίπου χρόνια, όταν κτίστηκε το Αχιλλοπούλειο στη σημερινή του θέση το 1963. Η Κλινική έχει κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί σε άλλο χώρο ήδη από το 2007 επί ημερών Δ. Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Υγείας. Για τη μετεγκατάστασή τόσο της Β΄ Παθολογικής, όσο και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, στην πρώην Μαιευτική Κλινική της παλιάς πτέρυγας, όπως λέει ο Αντινομάρχης Λεωνίδας Αναστασίου, εκπονείται μελέτη από τη ΔΕΠΑΝΟΜ που είναι προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ.
Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου