LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΧΩΡΑ

Νέα γενική απεργία έχει κηρύξει για την Πέμπτη, ημέρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητά να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ζητεί να ισχύσουν οι προϋπάρχοντες όροι συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους πριν την 1.1.1983 και για «τις πλέον επισφαλείς και κατά τεκμήριο τις πλέον χαμηλά αμειβόμενες εργασίες του Ιδιωτικού Τομέα στο ΙΚΑ», όπως αναφέρει.
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου από τις 6.00 π.μ. έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 9 Ιουλίου 2010.
Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας συμμετέχει, επίσης, στην προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010 με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου