LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κύκλωμα σωματέμπορων εξαρθρώθηκε στην Μεσσηνία

trafficking
Οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων μελών του κυκλώματος, τριών Ελλήνων, ηλικίας 46,40 και 60 ετών, καθώς και σε βάρος μίας Ρωσίδας, που ...........


κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 46χρονος μαζί με την αλλοδαπή, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας.
Αφού τις μετέφεραν στην χώρα στη συνέχεια τις παρέδιδαν, παρά την θέληση τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα, εντοπίστηκε οικία, την οποία είχε μισθώσει ο 40χρονος.
Μέσα στο σπίτι, το οποίο επιτηρούνταν με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βρέθηκαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρωσίας και Ουκρανίας, εκ των οποίων η δεύτερη, όπως προέκυψε από την έρευνα είναι θύμα του κυκλώματος.
Από την μεθοδική προέκυψε ακόμα, ότι μία αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, είχε μεταφερθεί από την συγκεκριμένη οικία, στην Λαμία Φθιώτιδας, όπου την παρέλαβε ο 60χρονος, ο οποίος την ανάγκαζε να εκδίδεται αντί χρηματικού ποσού.
Η αλλοδαπή εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Στις δυο γυναίκες θύματα, γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου