LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη Βιάννο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη Βιάννο - Σε εξέλιξη η φωτιάΒιβλική είναι η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, από τη Μάρθα ως τον Κερατόκαμπο, που για δεύτερο 24ωρο φλέγεται. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων αλλά και ζωικό κεφάλαιο έχουν αποτεφρωθεί, ενώ ζημιές από τις φλόγες έχουν υποστεί και σπίτια . Εντός της ημέρας αναμένεται εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.Η μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας "σηκώθηκαν" δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (Έρικσον και Καμόφ-52). Στην περιοχή επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άνδρες, 50 άνδρες μέλη πεζοπόρων τμημάτων.......


 (μεταξύ αυτών οι 30 άνδρες που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη) και, φυσικά, οι κάτοικοι της περιοχής που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Μετά τα μεσάνυχτα κόπασε η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κόσμος πέρασε τη νύχτα στα σπίτια του. Αλλεπάλληλες είναι οι διακοπές ρεύματος, από χθες το πρωί, ενώ πρόβλημα καταγράφεται και στην ύδρευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα της κατάστασης, σήμερα, είναι καλύτερη από χθες, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί, αφήνοντας ωστόσο πίσω της ... στάχτη. Σύμφωνα με το δήμαρχο Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, το πρωί δεν υπάρχει καμία μεγάλη εστία, ωστόσο οι άνεμοι καθιστούν την κατάσταση απρόβλεπτη.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Έληξε ο συναγερμός για το ΕΚΑΒ που χθες, άμεσα, κινητοποιήθηκε και μετέβη στη Βιάννο με 4 ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και δύο από τα Κέντρα Υγείας Καστελλίου και Βιάννου, ενώ δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν, την ύστατη στιγμή, από το σπίτι τους που είχε κυκλωθεί από τις φλόγες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς και ένας πυροσβέστης με κάταγμα. Ακόμη δύο πυροσβέστες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα αλλά δε χρειάστηκε η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, αφού αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην περιοχή παραμένει σήμερα το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις από το Ηράκλειο.

Πυρόπληκτος δήμος η Βιάννος

Ένα βήμα μπροστά προχωράει, σήμερα, ο δήμος Βιάννος ο οποίος συναισθανόμενος τις ανάγκες που θα προκύψουν την επομένη των πυρκαγιών, κινεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τις διαδικασίες για να κυρηχθεί ο δήμος Βιάννου πυρόπληκτος. Αυτό σημαίνει, ότι όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία, ως πυρόπληκτος δήμος θα μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους πολίτες, χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δικτύων αλλά και για την αντιπλημμυρική προστασία ενόψει του χειμώνα.

CRETALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου