LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μυστήριο !!!!


Οροθετικός κρατούμενος, μετά τον ξυλοδαρμό του στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας. Εκεί δεν υπάρχει αναρρωτήριο, με αποτέλεσμα να διακοπεί  η φαρμακευτική αγωγή, γεγονός που ερευνάται από το υπ. Δικαιοσύνης.Ο 37χρονος αλλοδαπός κρατούμενος σύμφωνα με μαρτυρίες «έπεσε θύμα ξυλοδαρμού» ύστερα από φραστικό επεισόδιο με νοσηλευτή, στο νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.Αμέσως διατάχθηκε -άγνωστο μέχρι στιγμής από ποιον- η μετακίνησή του .....


στην Κέρκυρα, όπου δεν υπάρχει αναρρωτήριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, αφού για 5 μήνες διέκοψε και αδυνατεί να πάρει την αντιρετροϊκή θεραπεία του.
Ο ιατροδικαστής στα Ιωάννινα Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που εξέτασε τον κρατούμενο κατά τη μεταγωγή του, επιβεβαιώνει ότι έχει κακοποιηθεί.
Ο ίδιος ο κρατούμενος ανέφερε ότι κακοποιήθηκε με κλωτσιές, κλομπ και γροθιές, που του προκάλεσαν τραύματα σε όλο το σώμα.
«Στο Κατάστημα Κρατουμένων Κέρκυρας δεν έχουμε ούτε ειδικούς γιατρούς ούτε τμήμα που μπορεί να παρακολουθεί οροθετικούς, έχω μόνον έναν αγροτικό γιατρό και έναν επισκέπτη γιατρό, που καλύπτουν βασικές ιατρικές ανάγκες των κρατουμένων», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο διευθυντής του Καταστήματος, κ. Βασίλης Θώμος.
«Πράγματι, τους τελευταίους 5 μήνες ο συγκεκριμένος οροθετικός κρατούμενος δεν παίρνει τα φάρμακά του, επειδή δεν ήρθαν συγχρόνως με τη μεταγωγή του. Μια παρτίδα σκευασμάτων έφθασε με καθυστέρηση ενάμιση μήνα. Ο ίδιος αρνήθηκε να τα πάρει, επειδή, όπως υποστηρίζει, η καθυστέρηση λήψης της αγωγής "καίει" την αποτελεσματικότητά της καθώς ο οργανισμός αναπτύσσει ανθεκτικότητα και δεν τον πιάνουν τα φάρμακα. Έχω επικοινωνήσει τόσο με το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και με το υπ. Δικαιοσύνης, να βρεθεί μια λύση», λέει ο κ. Θώμος.
Μετά το επεισόδιο με την κακοποίησή του, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε αρχικά στο ψυχιατρείο των Φυλακών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Νίκαιας και από εκεί στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα. Ομως, τα φάρμακα που έπρεπε να τον ακολουθούν αυθημερόν όπου πήγαινε, μολονότι από τον Κορυδαλλό στάλθηκαν αρχικά στο ψυχιατρείο, στη συνέχεια «ταξίδευαν» με άλλους ρυθμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου