LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αθωώθηκε από κατηγορία κλοπής...Ανακοίνωση όμως καμία

Αστυνομικός από τη Θεσπρωτία κατηγορήθηκε, άδικα απ' ότι αποδείχθηκε, ότι έκλεψε πετρέλαιο κίνησης από εκφορτωτικό μηχάνημα. Εκδόθηκε δελτίο τύπου από την αστυνομία, που έλεγε, ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Από την ΕΔΕ, που διενεργήθηκε, βγήκε καθαρός. Οφείλει η αστυνομία να ξαναστείλει δελτίο τύπου, προς αποκατάστασή του. Και όπως τα ΜΜΕ δημοσίευσαν την πρώτη είδηση, που έλεγε για την κατηγορία, χωρίς φυσικά αναφορά στο όνομα του αστυνομικού, επιβάλλεται να δημοσιεύσουν και τη δεύτερη........................

είδηση, που λέει ότι αθωώθηκε. Όταν η ίδια η αστυνομία βγάζει δελτίο τύπου, όπου αναφέρει ότι αστυνομικός κατηγορείται γι' αυτό και για εκείνο, φυσικό δεν είναι τα ΜΜΕ να το αναπαράγουν; Υποχρεώνονται όμως να δημοσιοποιήσουν και την αθωότητά του. Κατά τα λοιπά συμφωνούμε, και αναδημοσιεύουμε, σχετικό κείμενο του "Ράδιο Ηγουμενίτσα". Με τη διευκρίνιση ότι τα ΜΜΕ δεν μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος είναι ένοχος ή αθώος. Στηρίζονται στις πληροφορίες, που τους δίνονται.... Το κείμενο του "ΡάδιοΗγουμενίτσα" έχει ως εξής: "Είναι το Ελληνικό Σύνδρομο. Το Κράτος, θυσία στις αδηφάγες ορέξεις των ΜΜΕ και την κυριαρχία των αριστερών μειονοτήτων. Σπιλώνονται ονόματα κρατικών υπαλλήλων, διοικητικών και κυρίως ένστολων, καταστρέφονται υπηρεσίες, διαλύονται οικογένειες. Αρκεί να μη διαφωνήσουμε με τα αιμοβόρα ΜΜΕ και να ικανοποιήσουμε τους κυρίαρχους αριστεριστές. Καθημερινή εικόνα. Που, κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ο Κρατικός Κανιβαλισμός, αλλά κανείς δεν τολμάει όχι μόνο να σταματήσει αυτό το κακό, αλλά ούτε καν, να αποκαταστήσει τις γενικευμένες και ατέλειωτες αδικίες. Τελευταίο παράδειγμα η περίπτωση συμπολίτης μας Αστυνομικού, ο οποίος, άδικα, οδηγήθηκε στη «λαιμητόμο» μόνο και μόνο γιατί έπεσε θύμα του ανταγωνισμού μεταξύ των κρατικών Υπηρεσιών και των ΜΜΕ. Ανταγωνισμό που έχει να κάνει με το ποιος θα προλάβει να καταδικάσει, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δίχως να ληφθεί υπόψη το κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη να είναι ΑΘΩΟΣ μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ο ένστολος αυτός συμπολίτης μας διαπομπεύτηκε, ως κακούργος και επίορκος υπάλληλος, η οικογένειά του ταπεινώθηκε και ευτελίστηκε, μέχρι που ΑΘΩΟΘΗΚΕ πανηγυρικά, χωρίς όμως όσοι τον αδίκησαν να νοιώσουν την ανάγκη να προβούν στην αποκατάστασή της αδικίας και να του ζητήσουν μια δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ. Λυπούμαστε αληθινά και εμείς ΤΟΛΜΑΜΕ να ζητήσουμε ΣΥΓΝΩΜΗ, αν και το μόνο που κάναμε ήταν να δημοσιεύσουμε το δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, τόσο από τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και από την υπηρεσία του. Με σκοπό να συμβάλουμε στην αποκατάσταση δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής του Ένωσης:

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

« Προς αποκατάσταση κάποιων πραγμάτων .... »

Είναι γεγονός, ότι η οικονομική ύφεση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτήν , έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας, σε μία αδιέξοδη κατάσταση , η οποία κάποιες φορές, έχει ως αποτέλεσμα να εξελίσσονται ακραίες καταστάσεις, οι συνέπειες των οποίων, μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες .


Δυστυχώς, πριν από κάποιες μέρες, η ένωση μας, έγινε κοινωνός μίας τέτοιου είδους κατάστασης , η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ακραία και μάλιστα έβλαψε ανεπανόρθωτα έναν συνάδελφο μας.

Ειδικότερα, στις 06/01/2012 ένας συνάδελφο μας, με βάση την μαρτυρία ενός αλλοδαπού, οδηγήθηκε στην αυτόφωρη διαδικασία, ως κατηγορούμενος, για την τέλεση μίας αξιόποινης πράξης , και για την οποία αθωώθηκε στο ακροατήριο .

Παράλληλα όμως, για τον εν λόγω συνάδελφο διατάχθηκε από την Υπηρεσία, να τεθεί σε διαθεσιμότητα και ταυτόχρονα να διενεργηθεί Ε.Δ.Ε. , έτσι ώστε να εξεταστεί αν ο ανωτέρω φέρει κάποια ευθύνη .

Κατά την διεξαγωγή της σχετικής Ε.Δ.Ε., και έπειτα από επανεξέταση του βασικού μάρτυρα, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συναδέλφου μας , και το πόρισμα της, ήταν αθωωτικό.

Φυσικά , το όλο γεγονός καλύφθηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. και είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει το κύρος του συναδέλφου μας, αλλά και ολόκληρου του Αστυνομικού προσωπικού , διότι είναι γνωστό , ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού , έλκει τα φώτα της δημοσιότητας και έχει μαζικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Το ζήτημα όμως, που ανακύπτει και θα πρέπει να εξετάσουμε, είναι ο τρόπος και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες , μπορεί να κατηγορηθεί ένας κρατικός λειτουργός και ειδικότερα ένας Αστυνομικός, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ασκεί το επάγγελμα του , σε μία εποχή που την χαρακτηρίζει η εξαθλίωση και πολλές φορές η παρανομία για καθαρά βιοποριστικούς λόγους !!!

Το Αστυνομικό επάγγελμα, είναι ένα λειτούργημα, το οποίο η κοινωνία μας, έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, διότι στην εποχή μας, οι θεσμοί και τα όργανα τις συντεταγμένης πολιτείας , αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ουσιαστικά στις απαιτήσεις που υπάρχουν , και ως αποτέλεσμα να επικρατεί μία κατάσταση απέραντης αβεβαιότητας , η οποία με την σειρά της να οδηγεί ορισμένους σε αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Για τους λόγους αυτούς , και με γνώμονα την προάσπιση του Αστυνομικού προσωπικού , θεωρούμε σωστό, ότι σε τέτοιου είδους καταστάσεις , θα πρέπει να πρυτανεύει η ψυχραιμία και ο άριστος επαγγελματισμός , έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να μην αφήνονται κάποια πράγματα να εννοηθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου