LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εκβιαστές - Τοκογλύφοι και στην Πάτρα

Κύκλωμα εκβιαστών – τοκογλύφων σπέρνει τον πανικό και τον τρόμο στην Πάτρα. Μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη που είχαν οδηγήσει επιχειρηματίες ακόμα και στην αυτοκτονία, έρχονται στο φως αποκαλύψεις και για κύκλωμα τοκογλύφων που δρα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος», στην Πάτρα λειτουργούν δύο κυκλώματα τοκογλύφων.
Το ένα είναι το «παλιό» και χαρακτηρίζεται από τη σκληρότητα των μελών του, καθώς .............
χρησιμοποιεί και μπράβους προκειμένου να «πείθει» όσους χρωστάνε λεφτά να πληρώσουν. Ενώ το δεύτερο που είναι και νεότερο φαίνεται πώς είναι πιο διαλεκτικό.

Ωστόσο ακούγεται πως τα επιτόκια που που βάζουν φθάνουν ακόμη και το 15% το μήνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του dete.gr στην Πάτρα ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα των ανθρώπων που συμμετέχουν στις εγκληματικές οργανώσεις. Μεταξύ αυτών, επιχειρηματίας που στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με την πολιτική, ιδιοκτήτης μάντρας, ιδιοκτήτης εταιρείας με οχήματα, αλλά και γνωστός παλιός έμπορος που πλέον έχει βγει στην σύνταξη.

Στα θύματα των τοκογλύφων και ένας Αρχιμανδρίτης

Ενας Αρχιμανδρίτης κατήγγειλε στις Αρχές πως έπεσε θύμα εκβιαστών, υποστηρίζοντας πως δύο αδέλφια - επιχειρηματίες από την Πάτρα τον να εκβίαζαν και μάλιστα έστειλαν δύο μπράβους προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα. Ο Αρχιμανδρίτης φαίνεται πως έκανε παράλληλα και εμπόριο και είχε πάρει δάνειο από τα δύο αδέλφια. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους μπράβους και σε έλεγχο που έγινε στο πολυτελές αυτοκίνητο τους βρέθηκαν περίπου εκατό φύλλα επιταγών, τα οποία ήταν προς είσπραξη.

Μπράβοι-εισπράκτορες χτυπούν αλύπητα τα θύματα

Τα κυκλώματα των τοκογλύφων - εκβιαστών χρησιμοποιούν μπράβους για να κάνουν τις δουλειές τους. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει γνωστά τρία επεισόδια με πρωταγωνιστές «φουσκωτούς» που χτύπησαν εμπόρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου