LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Απατεώνες εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΗ ή εφοριακούς

απάτες-κλοπές εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων. Συνελήφθησαν δύο Ελληνες, ηλικίας 27 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται ένας 36χρονος Ελληνας και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβαιναν σε οικίες κυρίως υπερήλικων που διέμεναν
μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή της Εφορίας, έπειθαν τους ...........

παθόντες να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα στις παραπάνω Υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που οι παθόντες δεν είχαν χρήματα στην οικία τους, τους οδηγούσαν σε τραπεζικά καταστήματα όπου προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες εκτός από τα χρήματα που τους παρέδιδαν οι παθόντες, αφαιρούσαν και οι ίδιοι χρήματα από τις οικίες στις οποίες μετέβαιναν, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο και σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση μελών, διέπραξαν στην περιοχή των Τρικάλων, τις παρακάτω απάτες-κλοπές:
- Πρωινές ώρες της 26-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 76χρονης ημεδαπής και έπεισαν αυτή ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Συνέχεια την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε τραπεζικό κατάστημα όπου έκανε ανάληψη 1800 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε.

- Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 73χρονης ημεδαπής και την έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Στη συνέχεια, την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε τραπεζικό όπου έκανε σε ανάληψη 3800 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε.

- Πρωινές ώρες της 27-01-2012 ένας από τους δράστες μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία 74χρονης ημεδαπής, την οποία γνώριζε από παλιά. Στη συνέχεια προσήλθαν και άλλοι δύο από τους δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Ενώ, η παθούσα απασχολούνταν από τους φερόμενους ως υπαλλήλους της ΔΕΗ, ο πρώτος από τους δράστες αφαίρεσε από το χώρο της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

- Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ στην οικία 78χρονης ημεδαπής και την έπεισαν να τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, ως οφειλή της προς στη ΔΕΗ, ενώ με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν επιπλέον από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.795 ευρώ και δύο τηλέφωνα. Σε ερευνά που έγινε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την εξαπάτηση των παθόντων.
Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου