LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Παππούς και εγγονή αγνοούνται στον ποταμό Έβρο

Κοριτσάκι ηλικίας περίπου 9 χρόνων και ο παππούς του, αγνοούνται από το πρωί, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας (μαζί με άλλους 9 λαθρομετανάστες) η βάρκα τους ανετράπη και παρασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Έβρου ποταμού.

Την ίδια ώρα, ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 3 χρόνων, επίσης παιδί....................

 μη νόμιμων μεταναστών, σώθηκε και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.Το αγοράκι διακομίστηκε αρχικά για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι υγειές.

Το μικρό αγόρι είχε στην αγκαλιά του λαθρομετανάστης που συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, στην περιοχή του κάμπου Ορεστιάδας. Οι δύο μετανάστες είπαν στους Αστυνομικούς ότι μαζί με ακόμη εννέα άτομα επέβαιναν σε βάρκα, η οποία ανετράπη από τα ορμητικά νερά του Έβρου ποταμού.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό επιζώντων με τη χρήση πλωτών μέσων αλλά και ομάδων που ερευνούσαν τις όχθες του Έβρου. Από τις έρευνες που συντόνιζε ο αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Γιώργος Σαλαμάγκας, ευρέθησαν σε διάφορα σημεία του Έβρου ποταμού ακόμη επτά λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του μικρού αγοριού.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση των δυο αγνοουμένων θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου