LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συνελήφθησαν τρεις για τις συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων κι αλλοδαπών

Αναβολή για τις 27 Απριλίου πήρε η δίκη των τριών εκ των πρωταγωνιστών στις συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων κι αλλοδαπών, που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο.

Χθες το βράδυ συνελήφθη ένας 29χρονος Ηρακλειώτης τον οποίο αναγνώρισαν ένας 21χρονος και ένας 24χρονος Αλβανός ως έναν εκ των δεκάδων Ελλήνων .................

που το βράδυ της Δευτέρας επιτέθηκαν βάναυσα στους νεαρούς αλλοδαπούς και έσπασαν το μηχανάκι του ενός.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας. Περίπου 70 νεαροί Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Ι.Ν. Μιχαήλ αρχαγγέλου, στη Θέρισσο. Οι περισσότεροι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κράνη, κασκόλ και κουκούλες, ενώ ήταν "εφοδιασμένοι" με ρόπαλα, ξύλινα και μεταλλικά, και σιδερογροθιές.Οι δεκάδες νεαροί επιτέθηκαν στους διερχόμενους, με μοτοσικλέτες, αλλοδαπούς (24 και 21 ετών), τους οποίους χτύπησαν σε διάφορα σημεία, εξύβρισαν και απείλησαν.

Στην αγωνία τους να ξεφύγουν οι νεαροί Αλβανοί άρχισαν να τρέχουν, εγκαταλείποντας πίσω τους το μηχανάκι του 24χρονου, το οποίο οι δράστες έσπασαν και πυρπόλησαν!
Η ίδια ομάδα νεαρών Ελλήνων το ίδιο βράδυ, περίπου στις 11.30 επιτέθηκε σε εστιατόριο σε μια 21χρονη και ένα 20χρονο, από την Αλβανία, οι οποίοι εκείνη την ώρα έτρωγαν. Οι ¨Ελληνες χτύπησαν, τραυμάτισαν, εξύβρισαν κι απείλησαν τους δύο αλλοδαπούς.
Ο 29χρονος Έλληνας που έχει συλληφθεί αναγνωρίστηκε ως ένας εκ των δραστών που χτύπησαν τον 21χρονο και τον 24χρονο Αλβανό και προκάλεσαν φθορές στο μηχανάκι.

Η δίκη αναβλήθηκε επειδή ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου Έλληνα ζήτησε να κλήθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, πρόσωπο που θεωρείται "κλειδί" στην υπόθεση.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Τον 29χρονο Έλληνα βαρύνουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς με φωτιά από κοινού μα άγνωστους δράστες και εμπρησμό από αμέλεια.

Ο 24χρονος Αλβανός κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοφορία. Για παράνομη οπλοφορία κατηγορείται και ο 21χρονος Αλβανός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου