LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ξεκινούν οι καταθέσεις για το επίμαχο e -mail περί αναδιάρθρωσης

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσαουν οι καταθέσεις του βρετανού χρηματιστή Πολ Μος αλλά και τουλάχιστον 20-30 στελεχών του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που σχετίζονται με την διακίνηση του επίμαχου e –mail της Πέμπτης 20 Απριλίου 2011 για αναδιάρθρωση ................
του ελληνικού χρέους το Πάσχα.

Το κύριο ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάθεση του Βρετανού χρηματιστή ο οποίος είναι ένας από τους 4-5 υπαλλήλους του ελληνικού «ντεσκ» του τμήματος Διεθνών Αγορών της Citigroup με έδρα στο Λονδίνο. Η κατάθεσή του θα δοθεί σε αστυνομικούς της Σκοτλαντ Γιαρντ μετά από συνενόηση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ με αξιωματικούς της Εuropol στην Ολλανδία.
Σύμφωνα πάντως με νεώτερες πληροφορίες που προέρχονται από παράγοντες της ελληνικής κεφαλαιαγοράς λίγη ώρα πριν το e- mail αυτό, είχε σταλεί κι ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα με το ίδιο περιεχόμενο όπου αποστολέας εμφανιζόταν ένας άλλος υπάλληλος του ελληνικού γραφείου του Τμήματος Διεθνών Αγορών της Citigroup. Ακόμη παρόμοια ηλεκτρονικά μηνύματα φέρεται να έχουν σταλεί από γραφεία του ίδιου επενδυτικού ομίλου στην Σιγκαπούρη .

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές υπήρξε το τελευταίο 48ωρο προσπάθεια επικοινωνίας Ελλήνων οικονομικών παραγόντων με τον επικεφαλής αυτού του γραφείου της Citigroup ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής για να διευκρινισθεί τι ακριβώς συνέβη. Πιθανόν όλα αυτά τα πρόσωπα από το συγκεκριμένο τμήμα της Citigroup στο Λονδίνο να κληθούν να δώσουν αναλυτικές καταθέσεις σχετικά με την προέλευση της πληροφορίας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Πάσχα και για τον λόγο που προώθησαν αυτό το e-mail.

Ακόμη καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν περίπου 30 άτομα από το ελληνικό πιστωτικό και χρηματιστηριακό σύστημα οι οποίοι –σύμφωνα με νεώτερη αστυνομική έρευνα- έχουν παραλάβει αλλά και ορισμένοι από αυτούς διακινήσει το ύποπτο ηλεκρονικό μήνυμα. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής θα διερευνήσει αν κάποια από τα άτομα αυτά έχουν υποπέσει στο αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» .
Ακόμη οικονομικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι το μεσημέρι της Πέμπτης είχε σταλεί κι άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα με παρεμφερές περιεχόμενο κι από αμερικανικό επενδυτικό όμιλο.


αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου