LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εκλεβαν σχολεία της Δυτικής Αττικής

Στο Ίλιον Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 22 ετών, ενώ αναζητείται και τέταρτος συνεργός τους, κατηγορούμενοι για κλοπές ...............
από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».

Οι δύο από τους ανωτέρω συλληφθέντες κατελήφθησαν εντός του κτιρίου Δημοτικού Σχολείου στο Ίλιο, στο οποίο είχαν εισέλθει παραβιάζοντας παράθυρο, προκειμένου να αφαιρέσουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από το γραφείο των διδασκόντων. Ό τρίτος δράστης συνελήφθη εκτός του σχολικού κτιρίου, όπου παρέμενε επιτηρώντας τον εξωτερικό χώρο (τσιλιαδόρος).
Οι ανωτέρω είχαν συστήσει σπείρα, που πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν με χρήση ειδικών εργαλείων, παράθυρα ή πόρτες σχολικών κτιρίων, στη Δυτική Αττική, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα από τα γραφεία των δασκάλων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τα κυλικεία.

Από την έρευνα –προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν κλοπές από έξι (6) Δημοτικά Σχολεία (δύο στο Χαϊδάρι, δύο στο Αιγάλεω, ένα στην Αγία Βαρβάρα και ένα στο Περιστέρι) από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά σαράντα τέσσερις (44) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κεντρικές μονάδες και οθόνες Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές κ.α.



Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου