LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των καμερών

Οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των καμερών σε ιδιωτικούς χώρους προσβάσιμους για το κοινό, όπως πολυκατοικίες, γραφεία, τράπεζες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία, πρατήρια υγρών καυσίμων  κλπ ορίστηκαν σε οδηγία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της εκτεταμένης χρήσης των καμερών σε διάφορους χώρους, η πολυσέλιδη οδηγία της Αρχής ορίζει τα όρια της νόμιμης χρήσης .............

των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης. Μεταξύ άλλων στην οδηγία αναφέρεται ότι
Α. Σε πολυκατοικίες και γραφεία είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση κάμερας η προηγούμενη έγκριση από τη γενική συνέλευση ιδιοκτητών ή ενοίκων.

Β. Σε ξενοδοχεία δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται κάμερες στους χώρους εστίασης και στους διαδρόμους όπου ενδέχεται να παρακολουθούνται πελάτες και επισκέπτες ξενοδοχείου.

Γ. Στα σχολεία μπορούν να τοποθετούνται κάμερες με ιδιαίτερη όμως προσοχή , καθώς υπάρχει κίνδυνος να περιοριστεί η ανάπτυξη της ελευθερίας των μαθητών οι οποίοι ενδεχομένως σκεφτούν ότι από τα πρώτα τους χρόνια είναι δυνατόν να παρακολουθούνται, μέσω καμερών.

Δ. Στα εμπορικά καταστήματα απαγορεύεται η τοποθέτησή καμερών τους στα δοκιμαστήρια, τις τουαλέτες και σε χώρους που εργάζονται οι υπάλληλοι και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

*Στα γήπεδα επιτρέπεται υπό όρους η εγκατάσταση καμερών.

*Στους ναούς δεδομένου ότι είναι χώροι που κατά κανόνα είναι προσβάσιμοι ελεύθερα στον κόσμο δεν επιτρέπεται η λειτουργία καμερών τις ώρες που οι ναοί ή τα κοιμητήρια είναι ανοικτοί στο κοινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου