LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι «ράμπο» στο Άγιο Όρος

Στις Καρυές εστάλησαν ειδοποιητήρια οφειλών και προειδοποιήσεις για οικονομικές, αλλά και ποινικές κυρώσεις στα μοναστήρια και τους διαχειριστές των οικονομικών τους.

Φύλλο και φτερό κάνει τα οικονομικά αρχεία των μονών του Αγίου Όρους κλιμάκιο εφοριακών, που έχει ήδη μεταβεί εκεί. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ελέγχουν τα έσοδα των μονών, ώστε να προχωρήσουν στην επιβολή φόρου ύψους 20%. Βέβαια, η Ιερά Σύναξη αντιδρά έντονα, ζητώντας την παρέμβαση ξένων κρατών....................
και ετοιμαζόμενη να προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας ακόμα και τη ...μισή Αθήνα!
Η «καταιγίδα» ξέσπασε με την ψήφιση του νόμου, που επιβάλλει φορολόγηση των μοναστηριών του Άθω από τα έσοδα των εκτός του Αγίου Όρους ακινήτων τους, που κατήργησε τη μέχρι τώρα πληρωμή μόνο του χαρτοσήμου στο Κράτος. Ήδη, στις Καρυές εστάλησαν ειδοποιητήρια οφειλών και προειδοποιήσεις για οικονομικές, αλλά και ποινικές κυρώσεις στα μοναστήρια και τους διαχειριστές των οικονομικών τους. Τα έσοδα των μονών προέρχονται από τις ενοικιάσεις διαμερισμάτων, καταστημάτων, καθώς και άλλων ακινήτων εκτός της μοναστικής πολιτείας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου