LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επικίνδυνο "μπάλωμα" σε σκάφος του Λιμενικού

Ελλάς το μεγαλείο σου και μάλιστα... μπαλωμένο! Και είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε κάνοντας ρεπορτάζ χθες το πρωί στο καρνάγιο της Πάτρας. εκεί όπου ανάμεσα στα σκάφη που έχουν βγάλει οι ιδιοκτήτες στη στεριά για συντήρηση, εντοπίσαμε .................

και ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος. Και παρατηρώντας το ακόμα καλύτερα, προσέξαμε αυτό που μας έκανε να... πέσουμε από τα σύννεφα!

Το γεγονός δηλαδή ότι το υπηρεσιακό σκάφος το έβγαλαν στο καρνάγιο για να του βάλουν μπαλώματα! Προφανώς, το πλωτό περιπολικό του λιμενικού κάπου είχε χτυπήσει, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα. Αλλιώς δεν εξηγείται το μπάλωμα που τοποθέτησαν. Το θέμα, βέβαια, είναι για ποιο λόγο δεν φρόντισε κανείς ώστε να υπάρξει η μέριμνα, προκειμένου να γίνει κανονική επισκευή στο πλωτό του λιμεναρχείου και όχι να περιοριστούν σε... απλά μπαλωματάκια ή αλλιώς, σε επιθέματα, όπως ακριβώς τα λένε στη γλώσσα τους οι ναυτικοί και οι ναυπηγοί.
                                                                                                             


Και επειδή απευθυνθήκαμε σε ειδικούς, αυτό που μας είπαν είναι ότι τέτοια μπαλώματα μπορούν να υποστούν ηλεκτρόλυση και η τρύπα στο σκάφος να ξανανοίξει. Γεγονός που σημαίνει ότι ο πλους ενός τέτοιου σκάφους μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνος για όποιον επιβαίνει καθώς στην παραπάνω περίπτωση η βύθισή του θα αποτελεί αναπόφευκτο γεγονός. κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας καλό είναι να παράσχει μία ενημέρωση σχετικά με το θέμα δίνοντας ορισμένες απαντήσεις γι' αυτό που συμβαίνει. Και κυρίως, στο ερώτημα ποιος θα υπογράψει το πρωτόκολλο ναυσιπλοΐας του συγκεκριμένου πλωτού σκάφος. Ποιος δηλαδή θα πάρει την ευθύνη να βάλει την υπογραφή του εγκρίνοντας την καταλληλότητα του σκάφους για πλεύση με ασφάλεια.

Κατά τα άλλα... ρίχνουν πρόστιμα!

Και εκτός όλων αυτών, όπως γράφει η εφημερίδα "Κόσμος", μία ακόμα διάσταση που μπαίνει στο ζήτημα είναι και αυτό της αυστηρότητας με την οποία κατά τα άλλα το λιμενικό διενεργεί ανάλογους ελέγχους σε ιδιωτικά σκάφη. Διότι αν ανάλογα μπαλώματα εντοπίσουν οι άνδρες του λιμενικού σώματος σε κάποιο σκάφος ιδιώτη, τότε εκείνος θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο. Στην περίπτωση, άραγε, που το ίδιο το κράτος υιοθετεί την... παρανομία της πατέντας, τότε τι γίνεται;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου