LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σύλληψη 32χρονου υπαλλήλου Α.Ε. για βιομηχανική κατασκοπεία

Για βιομηχανική κατασκοπεία συνελήφθη 32χρονος υπάλληλος Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας με έδρα την Αττική, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και η 34χρονη φίλη του.

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα για παραβιάσεις υπολογιστικών συστημάτων, μετά από ...................

καταγγελία της Α.Ε.. Συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορούσε διείσδυση και παράλληλα διακίνηση, ηλεκτρονικά και μέσω του διαδικτύου, μεγάλου αριθμού και όγκου δεδομένων, με στοιχεία προσωπικών δεδομένων πελατών, οικονομικών σχέσεων της εταιρείας με τους πελάτες της, στοιχεία της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, καθώς και απόρρητα οικονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα η υφαρπαγή και παράνομη επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων να προκαλέσει ζημία στην εταιρεία, που, όπως υποστηρίζει, υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ.
Αφού αξιολογήθηκαν τα ψηφιακά δεδομένα, διενεργήθηκε διαδικτυακή ανάλυση για εντοπισμό της θέσης των δραστών και κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στους χώρους της ηλεκτρονικής διακίνησης των δεδομένων, όπου βρέθηκε και συνελήφθη ο πρώτος των κατηγορουμένων .
Κατά την έρευνα, στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, ταυτοποιήθηκε από ειδικό αξιωματικό ερευνητή, πλήθος αρχείων σε ψηφιακή μορφή, όπως στοιχεία προσωπικών δεδομένων πελατών, στοιχεία οικονομικών σχέσεων της ανωτέρω εταιρίας με τους πελάτες της, στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας και πλήθος άλλων στοιχείων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
- ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σε χώρο εργασίας
- ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στην οικία των κατηγορουμένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου