LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.............................

 για έλεγχο ένα Φ/Γ όχημα (τράκτορας – επικαθήμενο) και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα.

Το Φ/Γ όχημα επρόκειτο, μέσω της Πάτρας να επιβιβασθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της γραμμής, που είχε προορισμό την Ιταλία.

Κατά την διαδικασία ελέγχου του φορτηγού οχήματος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε (05) αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι, εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, που αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στην συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του χώρου του φορτίου, διαπιστώθηκε και η ύπαρξη 266.800 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, συγκεκριμένου τύπου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Από προσωπικό της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής συνελήφθησαν, ως συνεργοί στην μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων και παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό, ένας 44χρονος, στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας και ένας 39χρονος, στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, που αμφότεροι υπηρετούν στην Πάτρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα οχήματα, η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, ένα πιστόλι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που συνελήφθη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα έχει αρμοδίως διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου