LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Χρ.Παπουτσής: Η Πολιτεία στο πλευρό των συγγενών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη των οικογενειών των δύο νεκρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και των δύο τραυματιών συναδέλφων τους.
Ο κ.Παπουτσής εξέφρασε την οδύνη όλων «για το γεγονός ότι δύο.....................
 νέοι άνθρωποι, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους. Έχασαν τη ζωή τους ακριβώς γιατί εκτελούσαν το καθήκον τους, για να υπερασπίσουν τους πολίτες, τη δημοκρατία μας, τους νόμους του ελληνικού κράτους», κατά την έκτακτη αναχώρησή του από την Αγκυρα -όπου βρισκόταν για προγραμματισμένη επίσκεψη- για την Αθήνα.

«Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των συγγενών τους, όπως επίσης θα σταθεί και στο πλευρό των δύο άλλων παιδιών που κινδύνεψαν και εκείνα να χάσουν τη ζωή τους από αυτή τη βίαιη επίθεση του οργανωμένου εγκλήματος ή όποιων άλλων κρύβονται πίσω από αυτούς».
Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι ληστές, που φέρονται να «χτύπησαν» περίπτερο πριν ακολουθήσει η φονική συμπλοκή, έφεραν μαζί τους καλάσνικοφ. «Ο οπλισμός που βρέθηκε είναι πράγματι πολύ βαρύς για να δικαιολογηθεί σε ληστεία σε περίπτερο», σημείωσε ο υπουργός.
Στο αεροδρόμιο της Άγκυρας τον συνόδευσε ο Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάϊ. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αθήνα δύο αστυνομικοί. Ήταν βεβαίως πολύ φυσικό ο Ελληνας υπουργός από το ξεκίνημα του δείπνου να αναγκαστεί να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αθήνα για τη σχετική ενημέρωση. Στη συνέχεια αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του. Αντιμετωπίζοντάς το με μεγάλο σεβασμό αυτό, διατυπώνω τη μεγάλη λύπη μου για το συμβάν. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των αστυνομικών και σέβομαι τον πόνο τους», είπε ο κ.Αταλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου