LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Νεκρός ο αστυνομικός - Μάχη για τη ζωή δίνει ένας ακόμη

Ενας αστυνομικός ηλικίας 23 ετών σκοτώθηκε και άλλος ένας δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, όταν τους πυροβόλησαν, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους τους άγνωστοι δράστες με Καλάσνικοφ, στην περιοχή του Ρέντη.Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου που..................

προσπάθησαν να κάνουν οι αστυνομικοί που ανήκουν στην ομάδα ΔΙΑΣ, σε αυτοκίνητο (μάρκας Volvo) που κινείτο κοντά στο "Allou fan park". Οι επιβαίνοντες στο όχημα πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών πάρα πολλές φορές (πληροφορίες αναφέρουν περίπου εκατό) και
τραυμάτισαν σοβαρά τους δύο και ελαφρά τους άλλους συναδέλφους τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, το αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Παλαιολόγου, στην περιοχή του Ρέντη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέσα στο όχημα βρέθηκε ένα όπλο Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Από ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, τα άτομα που πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, είχαν ληστέψει λίγη ώρα πριν περίπτερο στο Μενίδι. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου κράτησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και αφού τα έδωσε στην αστυνομία, άρχισε η αναζήτηση των δραστών.

Πως εντοπίστηκαν οι δράστες

Οι ληστές εντοπίστηκαν από τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη και αφού τους ακολούθησαν, προσπάθησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο. Εν τω μεταξύ, οι ληστές, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί τους αστυνομικούς, σταμάτησαν σε ένα στενό δρόμο και περίμεναν. Μόλις οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν, οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τους τραυμάτισαν.

Αντιδράσεις για την επίθεση

Ο υπουργός Προστασιάς του Πολίτη, Χ. Παπουτσής, χαρακτήρισε από την Τουρκία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τραγική υπόθεση το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη. Είπε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνα και τις αρχές ασφάλειας στην Αθήνα ,ενώ ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή οργανωμένο έγκλημα. «Εκείνο που προέχει είναι η ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο υπουργός, δηλώνοντας «συγκλονισμένος, γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κύκλο του αίματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου