LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Βελτίωση και όχι οπισθοδρόμηση

Η αναδιάρθρωση και η μεταρρύθμιση στην αστυνομία, στόχο έχει την αύξηση της αστυνόμευσης και την παρουσία περισσότερων αστυνομικών στο δρόμο, ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, νωρίς το βράδυ στην Καλαμάτα, όπου προήδρευσε σύσκεψης, για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος.......


 ασφάλειας των πολιτών.
Παράλληλα σημείωσε πως η ύπαρξη των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, κρίνεται επιτυχημένο μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι, «ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».
Ο υπουργός δήλωσε πως επέστρεψε στην Καλαμάτα 100 ημέρες περίπου μετά την σύσκεψη αρχές καλοκαιριού, όπως είχε δεσμευτεί, για να συζητήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τους δημάρχους του νομού, τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων της αστυνομίας, για περιορισμό του φαινομένου αύξησης της εγκληματικότητας της περιοχής.
Σημείωσε πως από την συζήτηση που έγινε με τον αστυνομικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου υποστράτηγος Ηλία Γεωργόπουλο, τους λοιπούς αξιωματικούς και τους δημάρχους της Μεσσηνίας, τα αποτελέσματα είναι θετικότατα, από τις επιχειρήσεις που διεξήγαγε η αστυνομία και αυτό είπε, δείχνουν και οι αριθμοί.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε πως, «επόμενος στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε την διασπαρμένη μικρή εγκληματικότητα που δηλητηριάζει τη ζωή του μέσου πολίτη στη Μεσσηνία», γι' αυτό και θα επισκεφθεί εκ νέου την Καλαμάτα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα για μια νέα αποτίμηση της κατάστασης.
Σε ερώτηση που δέχτηκε για την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε πως θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο, την αστυνομία και την πυροσβεστική. Πρόσθεσε πως «η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση».
Επιπλέον ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι μέσα από την αναδιάρθρωση στην αστυνομία θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη το Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στην Κόρινθο, για την φύλαξή του και θα σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου.
Ο υπουργός υπογράμμισε πως, «η ύπαρξη του στρατοπέδου της Κορίνθου στο πλαίσιο του ‘'Ξένιου Δία'' έχει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».
Τόνισε ότι, «το χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες κι απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε - όπως τα παλιά χρόνια - 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;» Και συμπλήρωσε, «καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ' ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου