LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Αν αποδειχθεί βασανισμός οι κυρώσεις, όπως είπε, θα είναι αμείλικτες»

Δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αν αποδειχθεί βασανισμός .........
 
οι κυρώσεις, όπως είπε, θα είναι αμείλικτες. «Δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιουδήποτε κατηγορουμένου»μ, υπογράμμισε ο υπουργός.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να υιοθετήσουμε άκριτα κάποια άποψη», καθώς «δεν μιλάμε για ένα επεισόδιο εν λευκώ. Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους που είχαν διαπράξει ληστεία».

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζουν οι συλληφθέντες στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., σημείωσε ότι του ελέχθη από τις αστυνομικές αρχές πως υπήρξε σκληρότατη συμπλοκή, ενώ για την επεξεργασία που έχουν υποστεί οι φωτογραφίες ανέφερε ότι έγινε, όπως του είπαν, ώστε να προσομοιάζουν οι δράστες με την εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για να μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου