LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Καταδικάστηκε γιατί πέταξε αυγά στον Τόμσεν


auga_tomsen3_23-9-2012
Σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Β΄Αυτόφωρο Μονομελές...  Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο συνταξιούχος Δημήτρης  Ρέλος, επειδή πέταξε μια σακούλα με αυγά στον εκπρόσωπο της Τρόικας στην Ελλάδα Πόλ Τόμσεν.  Η απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία ο Δ Ρέλος κρίθηκε ένοχος για «απόπειρα απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης», εκδόθηκε στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το περιστατικό που εκδικάστηκε συνέβη στις 19:30 το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το υπουργείο ΟΙκονομικών.  Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης ο Δ. Ρέλος είχε στήσει καρτέρι στην Τρόικα. Στην αρχή είχε σταθεί στο καφενεδάκι, που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο Οικονομικών και στην συνέχεια στον πεζόδρομο της οδού Νίκης 10Α.........

Δ. Ρέλος: «Αποφάσισα να δράσω»
Μόλις ο συνταξιούχος είδε τον Πολ Τόμσεν να βγαίνει από το υπουργείο, πέταξε προς το μέρος του μια σακούλα με 5 αυγά. Μάλιστα, σύμφωνα με το makeleio.gr, δύο αυγά έσκασαν στο κεφάλι των αστυνομικών φρουρών, ένα βρήκε τον Τόμσεν στα μάτια ( σ.σ. ή μήπως όχι, μια και το αδίκημα χαρακτηρίστηκε ως «απόπειρα» ;), ενώ τα άλλα δύο έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο του Τροικανού.
Ο Δ. Ρέλλος συνελήφθη από τους αστυνομικούς - η πράξη τιμωρείται αυτεπαγγέλτως, δηλαδή δεν χρειάζεται η έγκληση του παθόντος - οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του και στη συνέχεια στο Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.
Κατά την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος ζήτησε μέσω του συνηγόρου του, Φώτη Μήτση, ή την απαλλαγή του ή την κλήτευση του ίδιου του Τόμσεν, όπως έχει δικαίωμα.
Επίσης, ο Δ. Ρέλλος, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, είπε:«Είμαι συνταξιούχος και καρκινοπαθής. Έστειλα επιστολές διαμαρτυρίας σε πολλούς πολιτικούς. Δεν πήρα απάντηση και αποφάσισα να δράσω. Πήρα τα αυγά και του τα πέταξα».
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ρέλλος ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε το γνωστό επεισόδιο που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2007 κατά την άφιξη του Ευ.Βενιζέλου στη Χ.Τρικούπη, όπου πραγματοποιείτο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου