LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Tους αναγνώρισε ο πιλότος

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, για να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, πέρασαν στις 13.20 ο 32χρονος κτηνοτρόφος και ο Πακιστανός που έχει στη δούλεψή του, με την κατηγορία του εμπρησμού, στο Χόνδρο Βιάννου. Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε
ποινική δίωξη για εμπρησμό κατά συναυτουργία, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Η δίωξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ο κτηνοτρόφος και ο αλλοδαπός ....................



εργάτης ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή στις 13.00 μετά το μεσημέρι, ενώ ως τότε κρατούνται.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν ο πατέρας και ο αδελφός του 31χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος - ομοίως και ο Πακιστανός - αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αιτιολόγησαν την παρουσία τους στα σημεία όπου εθεάθησαν, λέγοντας ότι ο 31χρονος διατηρεί κοπάδι στην περιοχή και είχαν πάει να δουν τί γίνεται, ανησυχώντας για τα ζώα.

Ο πιλότος τους αναγνώρισε
Οι δύο άνδρες αναγνωρίστηκαν, χθες, από τον πιλότο του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που διέκρινε τους άνδρες με το μαύρο αυτοκίνητο του 32χρονου σε σημεία, όπου κατόπιν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Ωστόσο τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν εκεί, αλλά και πιθανή εμπλοκή τους στην πυρκαγιά θα κληθεί να διαλευκάνει η Δικαιοσύνη.

Ο 32χρονος κτηνοτρόφος είναι κάτοικος της περιοχής ενώ ο Πακιστανός - τον οποίο ο 32χρονος απασχολούσε παράνομα, καθώς ο αλλοδαπός βρίσκεται παράνομα στη χώρα - εργαζόταν για λογαριασμό του κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για κατοχή μαχαιριού και παράβαση Νόμου περί αλλοδαπών, στο Καστρί Βιάννου, ενώ κατηγορούνται και για εμπρησμό.
Ο 21χρονος Πακιστανός συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βιάννου και ο 32χρονος για κατοχή μαχαιριού και παράβαση Ν. περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα, βρέθηκε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 13 εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ ο 32χρονος απασχολούσε παράνομα τον 21χρονο, ως εργάτη.
Οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς, από τη έρευνα που διενήργησε, προέκυψε ότι είναι δράστες εμπρησμού.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βιάννο

Το πρωί της Τετάρτης βρήκε τη πυρκαγιά στη Βιάννο υπό μερικό έλεγχο, με τις αναζωπυρώσεις ολοένα να μειώνονται. Στο σημείο έχουν παραμείνει οχήματα από το νομό Ηρακλείου, 10 στον αριθμό, με 20 άνδρες, ενώ παραμένει και ένα πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων.
Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου