LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Από τα νησιά συνεχίζεται η "εισβολή" των λαθρομετανστών


Μετά το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο οι Τούρκοι διακινητές και το τουρκικό παρακράτος ξεκίνησαν να στέλνουν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα μέσω των νησιών ενώ για να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια του ΛΣ να απωθήσει τις καραβιές των λαθρομεταναστών πίσω χρησιμοποιούν ακόμα και γυναικόπαιδα τα οποία τα βάζουν σε μισοβυθισμένες λέμβους.
 Χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στη Σύμη και τη Λέσβο συνελήφθησαν 146.......


 παράνομοι μετανάστες ενώ μόνο χθες, 40 στη Σύμη και 39 στο Φαρμακονήσι. Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο αποδίδει αφού  έχει μηδενιστεί η ροή παράνομων μεταναστών. Ενώ στις 2 Αυγούστου είχαν συλληφθεί στον Έβρο για παράνομη είσοδο 447 αλλοδαποί, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου συνελήφθησαν μόλις 2 και στις 22 Αυγούστου κανείς.
Αυτά για όσους ισχυρίζονται ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για την αποτροπή της εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Προτεραιότητα τώρα έχει η ενίσχυση του ΛΣ με νέα πλωτά μέσα η συντήρηση των υπαρχόντων, η ολοκλήρωση ενός δικτύου επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και η προώθηση των εναέριων μέσων του ΛΣ (6 ελικόπτερα Dauphin) τα οποία παραμένουν αχρησιμοποίητα στην ναυτική βάση στο Κοτρώνι στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου