LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πατέρας απήγαγε το παιδί του από την Κόρινθο και τον εντόπισαν στις Φιλιππίνες

arpagh_anhlikou1_29-8-2012

Μια απίστευτη υπόθεση αρπαγής ανηλίκου, με θύμα ένα 4χρονο αγόρι και δράστη τον ίδιο του τον πατέρα, εξιχνίασε, μετά από έρευνα στο Διαδίκτυο, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Ο πατέρας του παιδιού, Αυστριακός υπήκοος, που βρίσκεται σε διάσταση με την 40χρονη μητέρα του αγοριού, απήγαγε το γιο του και χάρη στην ............


έγκαιρη κινητοποίηση των αστυνομικών Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες, λίγο πριν "πετάξει", μαζί με το παιδί,  για Βραζιλία.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία της 40χρονης μητέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου. Συγκεκριμένα, η γυναίκα υποστήριξε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, Αυστριακός υπήκοος, είχε πάρει χωρίς τη θέλησή της τον τετράχρονο γιο της, παραβιάζοντας παράλληλα δικαστική απόφαση των Ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με την οποία η ίδια είχε την επιμέλεια του παιδιού.
Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στις 12 Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα μέσω του διαδικτύου.
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, χρησιμοποιεί «πλατφόρμα» στο διαδίκτυο για να πραγματοποιεί κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων (SMS).
Στο πλαίσιο αξιολόγησης και ανάλυσης των μηνυμάτων, καθώς και του ψευδώνυμου (nickname) που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη σε χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα τις Φιλιππίνες.
Μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol) ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές της Χώρας, οι οποίες σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν το δράστη με τον ανήλικο, στο αεροδρόμιο των Φιλιππίνων, λίγο πριν την αναχώρησή τους για τη Βραζιλία.
Το ανήλικο παιδί παραδόθηκε στη μητέρα του και είναι καλά στην υγεία του.
Σημειώνεται, ότι σε  βάρος του εν διαστάσει συζύγου της 40χρονης,  έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, παραβίαση δικαστικής απόφασης και απειλές μέσω διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί η σχετική διαδικασία για να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου