LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μπόνους 800 ευρώ για τους 1.800 συνοριοφύλακες

Εχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση συνοριοφυλάκων για τη θωράκιση των συνόρων στο Έβρο, μετά από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει.
Οι 1.800 άντρες βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία και μάλιστα σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου το 75% με 80% των αντρών που πήγαν στις περιοχές των συνόρων διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις της Αστυνομίας ενώ μέσα στις επόμενες.......


ημέρες αναμένεται και αυτοί να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.
Μάλιστα από το υπουργείο λέγεται πως οι συνοριοφύλακες θα λαμβάνουν και μπόνους 800 ευρώ μαζί με το μισθό τους.

Eπί ποδός οι συνοριοφύλακες στο Κιλκίς

Ένστολη διαμαρτυρία έκαναν σήμερα, στο Κιλκίς περίπου 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας κατ' αυτόν τον τρόπο στη μετακίνηση-απόσταση συναδέλφων τους στον Έβρο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.


Απόρροια της «περίεργης» συμπεριφοράς του υπουργείου αποτελεί η έντονη αντίδραση των συνοριακών φυλάκων οι οποίοι κάνουν λόγο για ευκαιριακές αποφάσεις τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», οι οποίες εκδίδονται «εν μία νυκτί».

Δεν υπάρχει σχεδιασμός...

Αν και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διατείνεται ότι λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, οι σπασμωδικές κινήσεις του μάλλον προδίδουν το αντίθετο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι σε μία ημέρα βγήκαν τρεις διαταγές, οι οποίες ακυρώθηκαν. Η πρώτη ανέφερε ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στον Έβρο 200 άτομα από Αθήνα τα οποία όμως κατάγονται από την περιοχή.

Η δεύτερη διαταγή καλούσε τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης να δημιουργήσουν μια δεξαμενή με μόνιμο προσωπικό, το οποίο να θέλει να μεταφερθεί στα σύνορα του Έβρου. Ακυρώθηκε όμως και αυτή.
Τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας οι επικεφαλής του υπουργείου κατέληξαν στην τελικά απόφαση, η οποία καλούσε σε «επιστράτευση» 1.881 συνοριακούς φύλακες από όλες τις υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου