LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

40.000 οι γυναίκες και παιδιά σκλάβοι του σεξ στην Ελλάδα


Περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά ηλικίας 12 - 25 ετών θύματα εμπορίας με σκοπό την πορνεία υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης Α21 Campaign.
Οπως αναφέρει σε έκθεσή του το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι κυρίως χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά θύματα.
Από τις 40.000 θύματα, μόνο 100 αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως τέτοια. Η πλειοψηφία των θυμάτων...........


 στην Ελλάδα προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη τη Ρωσία, και την Αφρική.
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ίδια έκθεση για τους διακινητές των θυμάτων αυτών, αφού αν και έχουν συλληφθεί 246 διακινητές, περίπου, μόνο οι 27 καταδικάστηκαν, δηλαδή, λιγότερο από το 10% των συλληφθέντων.
Σύμφωνα, τώρα με τα στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης, συνολικά σε όλον τον κόσμο υπολογίζεται ότι 27 εκ. άνθρωποι είναι θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποδουλωμένων ανθρώπων στην ιστορία της ανθρωπότητας.
O μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων που διακινούνται είναι ανήλικα παιδιά, κυρίως κορίτσια, ηλικίας 14 ετών ενώ το 99% των θυμάτων δεν διασώζεται ποτέ. Στην Ευρώπη, μόνο 1 στους 100.000 διακινητές καταδικάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου