LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Με έκδηλη την περιφρόνηση του κόσμου

Δεν γύρισαν το κεφάλι προς τους επισήμους οι περισσότεροι από τους μαθητές που παρέλασαν, τόσο στα δημοτικά σχολεία που προηγήθηκαν στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες που ακολούθησαν.

Επιπλέον, αρκετά σχολεία παρέλασαν χωρίς διμοιρίτη, ενδεχομένως για την αποφυγή ...απροόπτων που είχαμε ζήσει στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικό της πρωτοφανούς κατάστασης είναι και το γεγονός πως αρκετοί γονείς κατέβαλλαν............

 τεράστια προσπάθεια να καμαρώσουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, βρίσκοντας όμως εμπόδιο τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα αυστηρές σε οποιαδήποτε κίνηση.

Αυτά είναι τα πλέον χαρακτηριστικά "στιγμιότυπα" από τη μαθητική παρέλαση στο Κέντρο της Αθήνας για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 11.40 το πρωί - μαζί βεβαίως με τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που είχαν από το πρωί μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε κάστρο πολιορκούμενης πόλης.

Ανοιξαν λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό, που είχαν κλείσει από το πρωί, μετά από εντολή της αστυνομίας.
Σε συναγερμό ήταν συνολικά 7.000 αστυνομικοί στην Αττική, με εκατοντάδες από αυτούς να ήταν ανεπτυγμένοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν. Κάγκελα ορθώθηκαν σε πολλά σημεία γύρω από την Βουλή και τον χώρο όπου παραδοσιακά βρίσκονται οι επίσημοι για την παρέλαση.

Ουσιαστικά, η παρέλαση έγινε ερήμην των πολιτών και μόνο όσοι είχαν προσκλήσεις μπόρεσαν να προσεγγίσουν τον χώρο. Οι γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν αρκετά μακριά από τον χώρο των επισήμων, είτε στη Λεωφόρο Αμαλίας, είτε στην Πανεπιστημίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου