LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σχέδιο για 30 κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών


Τη σύσταση επιτροπών για τη δημιουργία 30 κέντρων προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη συνάντηση που είχε με περιφερειάρχες όλης της χώρας. Στη δίωρη σύσκεψη, ο υπουργός δέχτηκε πολλές ενστάσεις και αντιρρήσεις για τα συγκεκριμένα κέντρα από τους περιφερειάρχες, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει............
 σε αυτή την κίνηση, απαντώντας πως η δημιουργία των κέντρων όχι μόνο δεν θα υποβαθμίσει, αλλά θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα κονδύλια για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης, ύψους 250 εκατ. ευρώ, θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας του πρώτου κέντρου στη Νεάπολη Κοζάνης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι έτοιμο στα μέσα Απριλίου.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και οι γενικοί γραμματείες περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και οι πρόεδροι των περιφερειακών ενώσεων δήμων. 


Αποκλεισμένο το στρατόπεδο
Πάντως το πρώην στρατόπεδο «Πόρτη» στην Κοζάνη παραμένει αποκλεισμένο από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν παρατάξει οχήματα και μηχανήματα στην είσοδο. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την απόφαση να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Υπό το βάρος της κοινής γνώμης, η Δημοτική Αρχή του Βοΐου σκλήρυνε τη στάση της και μέσω της δημάρχου Π.Ορφανίδου απευθύνει μήνυμα «μολών λαβέ» προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ τις πρώτες μέρες εμφανιζόταν διαλλακτική.
Σε ανοικτή λαϊκή συνέλευση, με την παρουσία και βουλευτών, η δήμαρχος έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από πολίτες, όταν ο υφ.Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος την «κάρφωσε» υποστηρίζοντας ότι η ίδια του έδωσε το «πράσινο φως» με τη φράση «προχώρα στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών».
Η κ. Ορφανίδου τον διέψευσε, λέγοντας «δεν άναψα ούτε πράσινο φως, ούτε πορτοκαλί», για να την κατηγορήσει ο υφυπουργός πως «απαντά πολιτικαντικά στα μαρμαρένια αλώνια της προεκλογικής περιόδου».
Μποϊκοτάζ κοζανίτικων προϊόντων πρότεινε η Φωτεινή Πιπιλή
Την ίδια ώρα γαλάζιο «εμφύλιο» προκαλεί η απόφαση για μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Μιλτιάδη Πόρτη» σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.Το «φιτίλι» άναψε η προκλητική δήλωση της υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή ότι θα καλέσει τους κατοίκους της Αθήνας να κάνουν εμπάργκο σε προϊόντα της Κοζάνης (!), απαντώντας στη δήλωση της δημάρχου Βοΐου ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η περιοχή της «η χωματερή της Αθήνας».
Εντονα αντέδρασε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας Γ.Δακής, ο οποίος σε δήλωσή του κάλεσε την κ. Πιπιλή «να κάνει εμπάργκο και στο ρεύμα μας αν θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου