LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συσκέψεις στην ΓΑΔΑ για τον τρόπο δράσης στο κέντρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και περίπου μια ώρα ευρύτατη σύσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιτελικά στελέχη του αρχηγείου και της ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταρτιστούν τα αρχικά πλάνα του ..............

σχεδιασμού για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης στο κέντρο της Αθήνας, που ως πρόβλημα αντανακλάται και διαμορφώνει καθοριστικά τους δείκτες της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το βράδυ έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να καταρτιστούν συνεργεία ελέγχου και της τάξης και της ασφάλειας. Όπως σημειώνεται, διαχωρίζεται σε τρεις τομείς το κέντρο, προκειμένου να υπάρξει "σάρωση" του από τρεις αλλεπάλληλες βάρδιες (πρωινή, απογευματινή και νυχτερινή) καθ' όλο το 24ωρο.

Ωστόσο, αυτός ο σχεδιασμός δεν απηχείται σε ότι θ' αποτελέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το στρατηγικό σχέδιο μαζικών επιχειρήσεων σκούπα όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία των πρώτων στρατοπέδων.

Το βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ακριβώς δεν υπάρχουν χώροι, καθώς όλα τα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής είναι ασφυκτικά γεμάτα, με συνέπεια σε ορισμένες περιπτώσεις που γίνονται προσαγωγές, οι κρατούμενοι να μεταφέρονται από τμήμα σε τμήμα προκειμένου ν' ανακαλυφθεί έστω και μια σπιθαμή χώρου για να κρατηθεί κάποιος.

Η πρόθεση είναι να δηλωθεί η παρουσία της Αστυνομίας και να υποδηλωθεί ότι μέλλει γένεσθαι, ούτως ώστε όποιοι έχουν πάρει την απόφαση να φύγουν, να το κάνουν τώρα, πριν από την έναρξη των μαζικών επιχειρήσεων σκούπα.

αναδημοσίευση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου