LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Στο μικροσκόπιo πέντε δικαστές

Πέντε δικαστές εν ενεργεία καλούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τυχόν συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, αδίκημα το οποίο σχετίζεται με τη μεγάλη υπόθεση των παράνομων πλειστηριασμών που...................

αποκαλύφθηκε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010. Εν προκειμένω φέρονται εμπλεκόμενοι δικηγόροι, εφοριακοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί κ.ά. Το όλο θέμα ερευνάται από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος φαίνεται ότι έφτασε στα ίχνη της δράσης των ύποπτων πέντε δικαστών, αφού προηγήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Οταν ολοκληρωθεί η έρευνά του, θα ζητήσει ποινικές διώξεις σε βάρος όσων κριθεί ότι ενέχονται με επαρκή στοιχεία.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, το κύκλωμα φέρεται να συνέστησε, από το 1997 ως σήμερα, 158 εταιρείες-μαϊμού για δήθεν αξιοποίηση ακινήτων, καθώς και να ιδιοποιήθηκε ακίνητα που βρίσκονταν σε διαδικασία πλειστηριασμού.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών σε συνθέσεις δικαστηρίων που εξέδωσαν αποφάσεις οι οποίες ελέγχονται ως αμφιλεγόμενες. Επίσης ερευνώνται διασυνδέσεις του κυκλώματος με κρατικούς λειτουργούς.
Μηνύσεις
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μηνύσεις τράπεζας που έχανε τα κατασχεμένα ακίνητα. Τα μέλη του κυκλώματος πετύχαιναν ευνοϊκή γι' αυτούς έκβαση των υποθέσεων στα δικαστήρια.
Ο κ. Ντογιάκος μελετά και τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες εμπλεκόμενοι προσπαθούσαν μέσω της δικαστικής οδού να διεκδικήσουν "ορφανά" ακίνητα.
Με πολλά νομικά και άλλα τεχνάσματα και πλαστά έγγραφα φέρονται ότι τα κατοχύρωναν και στη συνέχεια μέσω φαντασμάτων κατάφερναν να "ξεπλένουν" βρώμικο χρήμα. Το κύκλωμα φέρεται ότι δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, με τη δραστηριότητά του να εκτείνεται και σε παράνομες χρησικτησίες.
Στο στόχαστρο της έρευνας είναι και ιδιωτικά συμφωνητικά στα οποία φαινόταν ότι οι ιδιοκτήτες των επίμαχων ακινήτων χρωστούσαν στους? ίδιους μεγάλα χρηματικά ποσά, συνήθως ισόποσα με την απαίτηση της τράπεζας. Στη συνέχεια, με διάφορους τρόπους κατάφερναν να σταματούν τις διαδικασίες του πλειστηριασμού.

αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου