LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για τη σύλληψη του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του..............

Για την υπόθεση: «Καταρχήν είναι μια υπόθεση που αφορά βαρύτατες πράξεις, ο πυρήνας των κατηγοριών αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με συγκεκριμένες πράξεις απάτης και εκβίασης και κάποιες άλλες περιφερειακές, όπως δωροδοκία σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, παράνομο στοίχημα και βέβαια ξέπλυμα χρήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Αυτό είναι το φάσμα κατηγοριών που αντιμετωπίζουν όλοι που θα προσαχθούν ήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Αχιλλέας Μπέος. Το αποκάλυψα χθες γιατί το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είναι υποκριτικό αφού σήμερα με την προσαγωγή θα υπήρχαν όλα τα κανάλια».

Για το περιεχόμενο της δικογραφίας: «Για το περιεχόμενο δεν μπορώ να είμαι πολύ σαφής γιατί τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για να λάβουμε γνώση μιας δικογραφίας που είναι χιλιάδες σελίδες. Αυτό που ετέθη υπόψιν μου ήταν η πορισματική έκθεση της αντιεισαγγελέως κ. Παπανδρέου που ουσιαστικά έκανε όλη την προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

Σαν κρίσιμα αποδεικτικά μέσα ελήφθησαν οι καταγραφές τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων και άλλα στοιχεία όπως η περίφημη έκθεση αγώνων της UEFA και οι καταθέσεις των αξιωματούχων της. Αυτά τα στοιχεία κατά την κρίση της θα πρέπει να οδηγήσουν σε ποινική δίωξη, που ήδη ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στην ασφάλεια και βάσει αυτών των κατηγοριών συνελήφθησαν. Αυτό είναι το περιεχόμενο. Ειδικότερα θα έχουμε εκόνα όταν λάβουμε πλήρη γνώση της δικογραφίας».

Για τη στάση του Αχιλλέα Μπέου: «Χθες απολογούμενος ο κ. Μπέος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε να απαντήσει και να τις αντικρούσει λεπτομερέστατα μία προς μία όταν έχει στο υλικό του όλα τα στοιχεία της δικογραφίας».

Για το ότι έλεγε τη Δευτέρα (σ.σ. στην κόντρα με τον Κούγια) ότι «εδώ είμαι, πίνω καφέ, ελάτε να με συλλάβετε): «Και έτσι έγινε ουσιαστικά η υπόθεση. Εγινε έρευνα στο σπίτι του στη Σαρωνίδα και προσήχθη στην ασφάλεια και μετά από κάποιες ώρες έγινε η σύλληψή του.

Αυτό που δυσχεραίνει το υπερασπιστικό μας έργο είναι ότι στην περίπτωσή μας, ενώ πρόκειται για μια τεράστια δικογραφία, έχει ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Άρα χρονικά όλες οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμούς αυτοφώρου και θα είναι δύσκολο να παρασχεθεί ο αναγκαίος χρόνος για να λάβουμε γνώση της ογκωδέστατης δικογραφίας και να ασκήσουμε τα υπερασπιστικά μας δικαιώματα.

Επειδή πρέπει να παρέχεται το δικαίωμα της εκπροσώπησης σε όλη την έκτασή του, πιστεύω θα μας παρασχεθεί το χρονικό δικαίωμα από τον κ. ανακριτή που θα αναλάβει την υπόθεση.

Είναι ένα πρόβλημα και εδώ ακολουθήθηκε μια δικονομική καινοτομία ότι ο πελάτης μου είναι ύποπτος φυγής και ήρθε η διαδικασία του αυτοφώρου και επετεύχθη η σύλληψή του. Φέρεται ότι η δράση των προσώπων αυτών εξακολουθεί και σήμερα.

Τώρα το πώς μπορεί να γίνει αυτό σε πρωτάθλημα που δεν υπάρχει, ενώ όλα έχουν ανασταλεί, είναι ένα ζήτημα και αυτό».

Για το τι μπορεί περισσότερο να πει επί των κατηγοριών: «Αν είχα μεγαλύτερη γνώση της δικογραφίας θα μπορούσα να μιλήσω και εγώ. Αντικειμενικά έχω δυσκολία. Το δεδομένο είναι ότι θα έχουμε σε λίγο την προσαγωγή στον εισαγγελέα. Εκεί οι κατηγορίες θα γίνουν ακόμα πιο συγκεκριμένες και μετά θα μεταβούν στον ανακριτή που θα ανατεθεί η υπόθεση».

sentragoal.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου