LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο (28/29-06-2011) στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων που είχαν παρεισφρήσει σε συγκεντρώσεις και πορείες, επιτίθεντο με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, έχοντας ...................

στις περισσότερες περιπτώσεις καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη, και άλλα μέσα.


Για τις επιθέσεις χρησιμοποιούσαν αντικείμενα ικανά να επιφέρουν σοβαρούς ή θανάσιμους τραυματισμούς όπως βόμβες μολότοφ, πέτρες, μεγάλα κομμάτια μάρμαρα που αποκολλούσαν από κτίρια και πεζοδρόμια, λοστούς, ξύλινα ή μεταλλικά κοντάρια, σφυριά, σφεντόνες, και άλλα συναφή μέσα.
Επιπλέον χρησιμοποίησαν συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, μεγάλο αριθμό καπνογόνων και πυροσβεστήρες κόνεως, που εκτόξευαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων για να περιορίζουν το οπτικό τους πεδίο και να δυσχεραίνουν την επιχειρησιακή τους ανταπόκριση.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν συνολικά (131) αστυνομικοί (82 την 28 και 49 την 29-06) οι οποίοι διεκομίσθησαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.
Προκάλεσαν φθορές σε υαλοπίνακες και προσόψεις (2) ξενοδοχείων, (8) καταστημάτων, (3) τραπεζών και (1) Ιερού Ναού. Επίσης προκάλεσαν φθορές σε (1) περίπτερο και (2) οχήματα τύπου VAN ιδιωτικών εταιρειών (από πυρκαγιά).
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν συνολικά (75) άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον (38) άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.
Επιπλέον, χθες (29-06-2011) το βράδυ, ομάδα αγνώστων ατόμων εντόπισε στη Λεωφόρο Αμαλίας Αστυφύλακα με πολιτική περιβολή, ο οποίος μετέβαινε πεζός για εκτέλεση ένστολης διατεταγμένης υπηρεσίας στον περίβολο της Βουλής. Τα άτομα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και ο Αστυφύλακας καταδιωκόμενος εισήλθε στον υπόγειο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, όπου του απέσπασαν βίαια ένα σακβουαγιάζ. μέσα στο οποίο είχε το υπηρεσιακό του πουκάμισο, παντελόνι, πηλίκιο, ζώνη, αστυνομική ράβδο και δύο (2) γεμιστήρες των δέκα (10) φυσιγγίων.

Ο Αστυφύλακας αναζήτησε ασφαλή χώρο εντός του ΜΕΤΡΟ, όπου και παρέμεινε. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και στη συνέχεια ο Αστυφύλακας απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου