LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Η Αστυνομία κατέλυσε το άσυλο με δακρυγόνα και κροτίδες»

Την κατάλυση του ασύλου και την παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με την είσοδο την περασμένη Τετάρτη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτηρίου, καταγγέλλει.......
 ο πρύτανης κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου τον εισαγγελέα του κ. Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.


«Οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλουν την είσοδο, την 29η Ιουνίου 2011, των αστυνομικών δυνάμεων στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Καλαμιώτου 2) και τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτιρίου, η οποία δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή φοιτητών και πολιτών που εισήλθαν σε αυτό για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία, καταλύοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών», αναφέρει στην επιστολή του πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και σημειώνει πως «η ενέργεια αυτή μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου