LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΑΔΙΚΟ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ-ΕΠΩΔΥΝΟ

Σοκ στο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και τα οποία απαιτούν νέες επώδυνες θυσίες από τους πολίτες.

Εκτός από απάνθρωπο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο μέχρι και ................

ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άδικο (!), ένα ακόμα σκληρό μέτρο τσακίζει τους δημοσίους υπαλλήλους: η εργασιακή εφεδρεία.
Περισσότεροι από 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους από τους Οργανισμούς που συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το πλεονάζον δυναμικό θα μπει σε εφεδρεία για 12 μήνες με μηνιαία αποζημίωση 60% των αποδοχών που λάμβανε και σε περίπτωση που δεν βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα θα έχει την δυνατότητα να περάσει από αξιολόγηση εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις.
Μάλιστα, οι απολύσεις είναι κάτι για το οποίο πιέζει και η τρόικα, προκειμένου να δείξει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους ότι είμαστε διατεθειμένοι και για νέες θυσίες.
Εν τω μεταξύ, τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο «μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις», κάτι που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη αν λάβει κανείς υπόψη ότι 11.500 επιτυχόντες περιμένουν στην ουρά για διορισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου