LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στις 8.000 το αφορολόγητο. Έκτακτη εισφορά στα πολιτικά πρόσωπα

Μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα.

Διευκρίνισε επίσης ότι για τα εισοδήματα από 8 έως 12 χιλιάδες ευρώ, που αφοροούν.................

περίπου 1.300.000 φυσικά πρόσωπα, θα επιβληθεί μικρός φόρος 10%, από τον οποίο εξαιρούνται οι νέοι κάτω των 30, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συνταξιούχοι άνω των 65, που όπως είπε φτάνουν τις 600.000 φυσικά πρόσωπα.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ανακοίνωσε αυξηση του φορου για τα νοικοκυριά και εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις

Για τα ακίνητα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι με τη μείωση του αφορολόγητου από τις 400.000 στις 200.000, δεν αλλάζει τίποτα άλλο και δεν θα επιβληθεί κανένας άλλος φόρος ειδικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
Για την εισφορά αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι ορίζεται στο 1% για 12-20.000 ευρώ, στο 2% για εισοδήματα 20-50.000, στο 3% για εισοδήματα από 50 - 100.000, στο 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ και στο 5% για βουλευτές, αιρετούς των ΟΤΑ και γενικούς και ειδικούς γραμματείς ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους
Εξήγγειλε επίσης τέλος επιτηδεύματος 100 έως 300 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν συμπληρώσει το πέμπτο έτος της δραστηριότητάς τους.

Είναι κρίσιμο να ψηφιστούν μέχρις τις 30 Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος, τόνισε στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ενθαρρυντικά στοιχεία την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και τη συμφωνία ΝΔ και ΛΑΟΣ να έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ο εφαρμοστικός νόμος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση αυτή ως συναίνεση.


Σε ότι αφορά τις συζητήσεις για τη λύση τύπου Βιέννης που προωθείται, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι καλοδεχούμενη η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών που θέλουν να κρατήσουν και μετά τη λήξη τους τα ελληνικά ομόλογα και επισήμανε ότι υπάρχει τέτοια διαθεσιμότητα από τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχει ενημερώσει ήδη δύο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα ενημερώσει στη συνέχεια και τα υπόλοιπα για τις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της λύσης της Βιέννης.
Τόνισε επίσης ότι όλα όσα συζητούνται σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό θα πρέπει να αναγνωστούν παράλληλα με την πρόθεση της κυβέρνησης για δικαιότερο φορολογικό σύστημα.



αναδημοσίευση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου