LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

67 χρήστες του Ιντερντετ είχαν εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας

Στο πλαίσιο προληπτικής δράσης, του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, εντοπίσθηκαν στο διαδίκτυο εξήντα επτά (67) Ελληνες και αλλοδαποί, ηλικίας από 13 έως 48 ετών, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.

Ολοι  ήταν χρήστες του Ίντερνετ, όπου μέσω αυτού, δήλωναν με διάφορους...................
 τρόπους, την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν, γνωστοποιώντας την πρόθεση τους αυτή καθώς και μηνύματα απόγνωσης, σε δημόσια θέα.

Για την έρευνα και τελική διάσωση τους, σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του Ίντερνετ, οι οποίοι ενημέρωναν, μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο, τα οποία στη συνέχεια διερευνούνταν ψηφιακά και σχηματιζόταν δικογραφία, η οποία προωθείτο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να δοθούν σχετικές παραγγελίες προς τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις κλήθηκαν ψυχολόγοι, από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο. Κλίμακα, με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση.

Στις περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών διαπιστώθηκε ότι :

α) αρκετοί ανήλικοι είχαν λάβει διάφορα χάπια, μετά την εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας και διασώθηκαν μετά τον άμεσο και επιτυχή εντοπισμό τους.

β) σε διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια, ανήλικοι αλλά και ενήλικες παίκτες, την στιγμή της αποβολής τους για κάποιες ώρες από τον κεντρικό διαχειριστή του παιχνιδιού, για λόγους μη τήρησης των κανόνων του παιχνιδιού, δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι.
Επίσης προ δεκαημέρου το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε καταγγελία από ημεδαπό, που δήλωσε ότι είναι ιερέας ότι κατά την στιγμή της διαδικτυακής εξομολόγησης, μέσω προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων (skype), ο εξομολογούμενος εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας, λόγω διαφόρων προσωπικών προβλημάτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την ψηφιακή διερεύνηση.
Συνολικά από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από πρόθεση αυτοκτονίας -67- άτομα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου