LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος,για τους 10 συλληφθέντες είναι οι εξής...........



- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

- απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)

- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)

- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)

- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση

- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση

- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις

- παράνομη οπλοκατοχή

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για τα οποία όμως δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν συντρέχουν προϋποθέσεις να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών -όχι όμως της Αστυνομίας-, όταν έφτασε στις Αρχές, από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, ανώνυμη καταγγελία που περιλάμβανε συγκεκριμένα ονόματα.


Στη δικογραφία περιέχονται στοιχεία που προκύπτουν από τις υποκλοπές της ΕΥΠ για συνεννοήσεις νονών της νύχτας με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ στην επαρχία, αλλά και για στοίχημα που είχε παιχτεί από τη φυλακή για αγώνα στο αλβανικό πρωτάθλημα


Όπως προκύπτει από την έρευνα και τις συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ, παράγοντας μεγάλης ομάδας έπαιξε στοίχημα ότι θα χάσει η ομάδα του και διαιτητής σε αγώνα Β εθνικής έπαιξε στοίχημα σε αγώνα που ήταν ο ίδιος διαιτητής.


Σε συνομιλία που έχει καταγραφεί από τον "κοριό" της ΕΥΠ ακούγεται ένας εκ των παραγόντων να λέει για ματς που απασχόλησε πέρυσι πολύ έντονα το πρωτάθλημα τα εξής: "Είδες πως το έφτιαξε ο δικός μας το οφ σάιντ?".

Σε αγώνες Β εθνικής ακούγεται σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία που καταγράφηκε από τον "κοριό" ότι "είναι πιασμένοι οι 7 από τους 11 παίκτες, μην ανησυχείς", ενώ για πέναλτι που δόθηκε σε αγώνα το σχολίαζαν λέγοντας "ο άνθρωπός μας είδες πως τον έκανε τον άλλον".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου