LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

O Guardian για τον Δένδια, το photoshop και τον ξυλοδαρμό των ληστών της Κοζάνης. O Guardian για τον Δένδια, το photoshop και τον ξυλοδαρμό


«Η Ελληνική αστυνομία κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων βασικών υπόπτων για ληστεία σε τράπεζα» είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», η οποία συνεχίζει στον υπότιτλο αναφέροντας: «Οι φωτογραφίες της αστυνομίας των υπόπτων φαίνεται ........


να δείχνουν σημάδια από μώλωπες στα πρόσωπά τους, παρά το γεγονός πως οι φωτογραφίες έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία».

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σμιθ, αναφέρει πως «οι ελληνικές αρχές βρίσκονται κάτω από πίεση για να εξηγήσουν πώς, οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων υπόπτων για ληστεία σε τράπεζα, τρεις εκ των οποίων κατηγορούνται και για μέλη μιας εγχώριας οργάνωσης ένοπλης βίας, εμφανίζουν σημάδια σκληρής κακοποίησης».

«Οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Βόρεια Ελλάδα, πολύ σύντομα μετά τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες από το κοινό», προσθέτει η αρθρογράφος κι επισημαίνει: «Και οι τέσσερις φωτογραφίες φαίνονται να έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, παρόλη όμως την επεξεργασία, τα σημάδια κακοποίησης τους εξακολουθούν να είναι διακριτά στην αριστερή πλευρά των προσώπων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου