LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ενας στους 170 ......


Ο παιδόφιλος καθηγητής που είχε συλληφθεί για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας τον Ιανουάριο του 2010 και τοποθετήθηκε σε υπηρεσία γραφείου μετά τη σύλληψή του, ώσπου την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι βιντεοσκοπούσε κρυφά τις μαθήτριές του, αποτέλεσε αφορμή για να ερευνήσoυμε  το θέμα και να αποκαλύψουμε μία θλιβερή διαπίστωση. Από τους δεκάδες ......


παιδόφιλους που έχουν συλληφθεί από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα, μόνον ένας
προφυλακίστηκε και οι υπόλοιποι κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσά μας !
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό συμβαίνει διότι ο νομοθέτης προβλέπει ποινές φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια, όμως για να οδηγηθεί στη φυλακή πρέπει να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε ποινή μεγαλύτερη των 10 χρόνων.  Έτσι οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι με όρους μέχρι να δικαστούν και όταν αυτό γίνει, κάνουν χρήση του δικαιώματος τους για αναστολή της ποινής που τους επιβλήθηκε.
Μάστιγα για την ελληνική κοινωνία έχουν γίνει οι παιδόφιλοι που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσα από το Διαδίκτυο.

Μόνο τους τελευταίους 18 μήνες, από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν σχηματίσει δικογραφίες για 170 χρήστες του Διαδικτύου και έχουν συλλάβει 86, αλλά μόνον ένας έχει οδηγηθεί στη φυλακή και αυτό, διότι είχε ασελγήσει σε βάρος της κόρης του.
Ο Νόμος "δένει τα χέρια" των δικαστών, καθώς η διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού τιμωρείται με φυλάκιση από 5 έως 10 χρόνια, αλλά ο κατηγορούμενος δεν μπαίνει πλέον στη φυλακή επειδή αυτό γίνεται μόνο για ποινές πάνω από 10 χρόνια.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γκαβέλας επισημαίνει ότι:¨ Για να προφυλακιστεί  κάποιος κατηγορούμενος για οποιοδήποτε αδίκημα επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, θα πρέπει να συντρέχουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις, κυριότερες εκ των οποίων είναι: να είναι ύποπτος φυγής άρα να αποδεικνύεται ότι δεν έχει σταθερή κατοικία και να είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως προκύπτει αυτό από προηγούμενες καταδίκες αμετάκλητες, είτε ομοειδείς, είτε διαφορετικές.¨

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο 44χρονος παιδόφιλος καθηγητής Γυμνασίου στην Πιερία, ο οποίος μετά τη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2010 τοποθετήθηκε σε υπηρεσία γραφείου και δυόμισι χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε βιντεοσκοπήσει κρυφά τις μαθήτριές του με αποτέλεσμα να τεθεί τώρα σε αργία, αλλά να κυκλοφορεί ελεύθερος. 
Έτσι, ανακριτής και εισαγγελέας εφαρμόζουν τα γράμμα του νόμου, χωρίς δυνατότητα να συναποφασίσουν την προφυλάκιση των παιδόφιλων, οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, είναι άτομα υπεράνω υποψίας που ζουν ανάμεσά μας και δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν την επαγγελματική τους θέση για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους.

Από τους 170 κατηγορούμενους για παιδική πορνογραφία, οι 77 είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, 53 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, 19 άνεργοι, 11 δημόσιοι υπάλληλοι, 6 στρατιωτικοί, 2 αστυνομικοί, ένας γιατρός και ένας προπονητής εφήβων.

Κατά καιρούς οι Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα ορισμένων, ώστε οι πολίτες να τους γνωρίζουν.
Από τους 170, οι 92 κατοικούν στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη, 8 στην Πάτρα, 14 στην Κρήτη και οι υπόλοιποι 38 κατηγορούμενοι ζουν μόνιμα  σε άλλες περιοχές της χώρας.
Όλοι τους εντοπίστηκαν με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα αμερικανικής προέλευσης, να ανταλλάσουν με παιδόφιλους από άλλες χώρες, ανατριχιαστικά αρχεία παιδικής πορνογραφίας ακόμη και με βρέφη.
  Με τη συνεργασία της Ιντερπόλ, της Γιουροπόλ και της Γιουροτζάστ κατά καιρούς γίνονται διεθνείς επιχειρήσεις και συλλαμβάνονται εκατοντάδες παιδόφιλοι.
Ωστόσο ο αριθμός των κατηγορούμενων στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ότι το έγκλημα της παιδικής πορνογραφίας ίσως και λόγω της ατιμωρησίας έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.
του Αντώνη Μανιώτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου